MEGOSZTÁS

A Sekonic tavaly bejelentette, hogy partneri viszonyba lépett az Elinchrommal és a Phottixszal és a jövőben egyesítik rendszereiket. Ennek meg is jött az első gyümölcse a héten a Sekonic Litemaster Pro L-478DR fénymérő formájában.

Kétféle verzió létezik, a -EL és a -PX jelű, sorrendben az Elinchrom és a Phottix kompatibilis változatok. Mindkét fénymérő érintőkijelzős, beépített rádiómodult kapott, melynek segítségével fénymérés közben el tudjuk sütni a két márka vakuját a fénymérőről indítva. A vakufénymérés mellett a fénymérő támogat egy sor videós expozíciós módot, profilozást különféle kamerákhoz és egy opcionális 5-fokos keresőt is társíthatunk hozzá a spotméréshez.
A Phottix verzió, az L-478DR-PX a különböző vakucsoportokra egyenkénti mérést biztosít, ehhez Phottix Indra500/360 vakura,  vagy Mitros+ vakura van szükségünk, vagy bármilyen más vakura, amely Phottix Strato II vagy Phottix Atlas II vevőhöz csatlakozik. A Phottix esetében vakuerőt sajnos nem tudjuk állítani a fénymérőről, csal elvillantani tudjuk őket a méréshez, mivel a kioldás alapja az egyébként manuális Strato II kioldó.
Az Elinchrom verzió, az L-478DR-EL nem csak elvillantani tudja a vakukat, hanem az erejüket és modellfényüket is vezérelni képes, előbbit egytized lépésekben, külön-külön csoportonként vagy az összes csoportot egyszerre.
Az új Sekonic Litemaster Pro fénymérője 400 dollárba kerül.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here