MEGOSZTÁS

Hirtelen beindult a Sony őrület a gyártóknák, így hamarosan erre a rendszerre is elérhetünk teljeskörű rádiós TTL vakuvezérlést.

Elsőként a Phottix tett ki egy teaser-fotót a netre. Annyit írtak csak, hogy hamarosan érkezik semmi többet, de lévén hogy egy Sony A7-n csücsül a kioldó és a képfájlnak is Odin-II-for-Sony.jpg nevet adtak, így nem nyer hangszórót, aki kitalálja mi a téma. A nagyszerű Phottix Odin II TTL kioldó hamarosan Sony rendszerre is elérhető lesz.

A Phottix viszont addig tökölt a Sony rendszer bevezetésével, hogy időközben maga a Sony is bejelentette, hogy hamarosan piacra dobják a saját rádiós TTL rendszerüket. Míg a Phottix kínál beépített vevős vakut is az Odinhoz, addig a Sony nem akar ráerőltetni egy új vakut a vásárlóira, hanem elsőként a visszafelé kompatibilitásra gondolt, így rádiós vezérlő + vevőegység kombinációt várhatunk tőlük.

A Sony saját rendszere TTL és manuál vezérlést fog lehetővé tenni, 30m-es hatótávval rendelkezik majd, 15 vakut tud vezérelni 5 csoportba szedve, továbbá 1/250s lesz a max szinkronideje, de HSS gyorsszinkront is tudni fog. Árról egyelőre nem esett szó és ez év nyarán tervezik bemutatni, legalábbis az USA-ban és Kanadában. Hogy a világ többi részén lesz-e, még nem tudni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here