MEGOSZTÁS

Nem hittem el, amikor megláttam! Hogy miért? Azért mert ilyet eddig csak kínai gyártóktól láttunk, most viszont a nagy renoméval rendelkező, profi felhasználókat megcélzó Profoto rukkolt elő, egy összecsukható, könnyen szállítható beauty-dish-vel. Na jó, korábban már a Henselnek is volt ilyen, de ennek ellenére inkább olyan gyártóktól láttunk ilyet, mint a Falcon Eyes (Walimex), az Aurora, a Godox, a Multiblitz és a Pixapro. A Lastolite is kínál hasonlót, de az ő megoldásuk egy négyszögletű softbox, amibe deflektort lehet szerelni.

A cég külső helyszíni munkákhoz szánja új termékét, mely ernyőként nyitható és csukható. Belseje lehet ezüst vagy fehér, átmérője 56cm. Ára 180 dollár.
Biztos szép fénye van, ha már a Profoto és a Hensel is letette a voksát egy ilyen termék mellett, de azt azért tudni kell, hogy a beauty-dish-vel rendszerint közelről világítunk, tehát a csillanás a model szemében nagy lesz emiatt jól kivehető. Ilyen fotóknál megszokott a kerek, természetesebb hatású csillanás a szemekben, ez viszont 8-szögletű csillanást fog okozni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here