MEGOSZTÁS

Ismét mérföldkőhöz érhet a Yongnuot preferáló Nikonos társadalom, ugyanis nemsokára piacra kerül a Yongnuo YN685 vaku Nikon kompatibilitással.

Yongnuo YN685 Canon verzió

Hogy mit tud az YN685? Korábbi tesztünkben már leírtuk részletesen, de a lényeg az, hogy nagyjából ugyanazt a funkciót tölti be, mint a Canon és a Yongnuo RT vakuvezérlési rendszere, csak ez nem az RT-‘szabványra’ alapoz, hanem a Yongnuo saját fejlesztésű YN622-es TTL továbbá a Yongnuo szintén saját RF603/YN560 manuális vakuvezérlési szabványára. Emiatt olcsóbb, mint az RT rendszer és egyszerre kompatibilis a korábbi TTL és manuál rendszerekkel.
Az YN685-ben ugyanúgy beépített vevő található, mint az RT rendszer vakuiban, csak ez ugye a Yongnuo 622-es és 603/560-as rendszerével (vezérlőivel, kioldóival és vakuival) kompatiblis.

Eddig csak Canon verzió létezett, aminek legfőbb előnye (a TTL + manuál kompatibilitáson túl) olcsóbb ára volt az RT rendszerhez képest. Most viszont lesz Nikon verzió is, ami azt jelenti, hogy Nikonosok számára is elérhető lesz végre egy az RT-hez hasonló fejlett rádiós vakuvezérlési rendszer a Yongnuotól. (eddig talán a Phottix és a Shanny kínált hasonlót Nikonosok számára. Jóllehet a Nikon is kijött a saját rádiós vezérlési rendszerével, de az kb játékszer kategória a kínai vakuvezérlési rendszerekhez képest)

Ha tehát már van 622-es TTL rendszered, azzal használhatod az YN685-öt a beépített vevője révén. Ha már van 603-as vagy 560-as manuális rendszered, amellé is beillesztheted az YN685-öt. Vezérelni pedig az YN622-TX jeladóval tudod, aminek saját LCD-je és gombjai teszik ergonómikussá a vakuk irányítását. (értelemszerűen az YN622C-TX-vel a Canon verziójú YN685-öt, az YN622N-TX-vel pedig a hamarosan megjelenő Nikon verziójó YN685-öt)

 

 

 


Ami mégszebb, hogy a Yongnuo a weboldalán azt írja, az YN685-öt úgy is használhatjuk, hogy a gépvázra egy sima YN622N-II kioldót teszünk, a tetejére rárakunk egy YN685-öt “622. Ext. LCD trigger” módba állítva, mely így az YN622 kezelőfelületévé válik, tehát a kettő kombinációja ugyanazt adja, mint az YN622N-TX vezérlő, csak közben – elméletileg – villanni is tud. (…vagy nem, ez majd kiderül)

Újdonság még, hogy a vaku kétféle kijelződesignnal lesz használható, numerikus és klasszikus között válthatunk a gyártó szerint. Hogy ez pontosan mit jelent, egyelőre nem tudni.

 

 

 

 

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here