MEGOSZTÁS

Az EL-Skyport Plus HS bemutatása után – mely gyors szinkronidőt kínánl Canon, Nikon és Sony kamerákkal, az Elinchrom bejelentette univerzális vakukioldóját EL-Skyport Plus néven.

A EL-Skyport Transmitter Plus egy márkafüggetlen jeladó, mely bármilyen ISO-szabvány vakupapucsban használható 16 kommunikációs csatornán, továbbá 4 vakucsportot tud kezelni.

A hátulján egyszerű LED-ek mutatják, hogy épp melyik csoportot és csatornát használjuk, továbbá a jeladó dönthető, így a kamerán álló és fekvő helyzetben is rögzíthetjük.

Hatótávolsága 200 méter, 2db AA elemről működik.

Az Elinchrom EL-Skyport Receiver Plus (vagyis ezen rendszer vevője) a cég első rádiós vevőegysége, mely natív módon támogat rendszervakukat köszönhetően az integrált vakupapucsnak. A cucc középérintkezős, így semmi mást nem tud, csak elvillantani a rá helyezett vakut, azt azonban bármilyen vakuval megteszi. Ha viszont jeladóként a Skyport HS-t használjuk, akkor képes lehet a gyors vakuszinkron biztosítására bármilyen nem-HSS vakuval, feltéve ha a rá helyezett rendszervaku kellően hosszú villanási idővel rendelkezik ehhez (olyan, mint a Pocket Wizard HyperSync vagy a Yongnuo SuperSync funkciója, vagyis a kioldó a vaku hosszú villanási idejét optimalizálja a rövidebb kamera záridőhöz. Angolul egész pofás nevet adtak a rendszernek, “long-tail high-speed sync” vagyis hosszú farkú gyorsszinkron, ugyanis a villanási görbe hosszú “farkát” használja ki az egyenletes megvilágításhoz 1/8000s gyorsaságú száridők esetén)
A rendszer visszafelé és “előrefelé” is kompatibilis az Elinchrom kínálatában, így a márka kedvelői kedvükre variálhatják a villanóikat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here