MEGOSZTÁS

A Cononmark legfrissebb akkumulátoros vakuja minden eddiginél többre képes. Az akkumlátor immár a vaku házban foglal helyet a teljesítménye 600 Ws-ra nőtt, az újratöltési idő még gyorsabb lett!

A Cononmark egy ideje már foglalkozik különböző akkumulátoros és hálózati stúdióvakuk fejlesztésével. Az i6T az akkus sorozat harmadik darabja. A legelső a DL4.0 volt mely 400Ws teljesítménnyel bírt az akkumulátort és a vakufejet vezeték kötötte össze és sem TTL sem HSS képességgel nem rendelkezett. Őt követte a K4T, elődjéhez hasonló felépítéssel de már TTL és HSS képességgel.
A legfrissebb változat jelentős átalakuláson ment át. Az akkumulátor immár a vakutestben foglal helyet, a teljesítmény 600Ws-ra nőtt, megújult, innovativ csoportkezelésre is képes rádióvezérlő került a csomagba. Itt említeném meg, hogy nem csak Canon és Nikon hanem a kétféle Sony csatlakozással is elérhető. A vaku mérete és súly nem nőtt meg jelentősen. A masszív aluminium ház és a beépített akkumulátor ellenére az össz súly 2,1 kg.
Canon , Nikon és az Új Sony talp


A vaku energia ellátásáról 15,2V, 2000mAh (30Wh) Li-Ion akkumulátor gondoskodik, tölteni a vakuból kivéve külső hálózati adapterrel lehetséges. A töltési idő körülbelül 4 óra.
Töltő: 100-240V 50/60Hz bemeneti feszültségről működik, 16.8V 1,5A kimenetet prezentál. Az akkumulátort túlmelegedés elleni védelemmel is ellátták!
Egy feltöltéssel maximális teljesítményen kb. 400 villanásra képes!

Felépítés tekintetében nem lehet okunk panaszra. A vakutest, a fényterelő csatlakozás és az állványcsatlakozás is fém. A villanócsövet és a LED-es modellfényt üveg védőbúra védi. A villanócső akár felhasználó által is cserélhető. A készülék alján 1/4″ csatlakozás található, ide rögzíthető a kétféle felfogatás amit a csomagban kapunk. Egy dönthető fém állványcsatlakozó, mely ernyő fogadására is alkalmas vagy a kézi markolat. A vaku hátulján helyezkednek el a kezelőszervek és a nagyméretű LCD kijelző. Az akkumulátor a vaku tetején kialakított ajzatba illeszkedik.

A fényterelő csatlakozást megörökölte az elődmodellektől, azaz Comet csatlakozása van. Opcionálisan vásárolható adapter segítségével azonban az összes Bowenses fényterelővel is használható.

Lássuk mit tud!

Kis mérete ellenére 600 Ws teljesítményre képes, amihez a gyártó 45.6 kulcsszámot ad meg (ISO100, 1m, 48″ reflektorral). Természetesen ez a vaku is un. IGBT teknológiát alkalmaz (ez teszi lehetővé az extrémgyors villanási időket, a HSS és TTL módot.)
A villanási idő maximális teljesítményen 1/450 sec (t0,5), legkisebb teljesítményen pedig 1/18500 sec (t0,5).

A Cononmark i6T beépített rádiós vevővel rendelkezik (2,4Ghz), mely automatikusan választ attól függően, hogy Canon, Nikon vagy Sony vezérlővel használjuk. Ezáltal ugyanazt a vakut tudjuk különbőző gépekkel használni csak a megfelelő adóra van szükség hozzá. Mindhárom gyártóval képes a TTL és HSS funkciók használatára. A stúdióvaku rendelkezik automatikus szinhőmérséklet korrekciós rendszerrel. (TTL módban a gyártók különböző színhőmérsékletet beállításokat használnak különböző zársebességekhez. A fényképezőgép utasításokat ad a vakunak a színhőmérséklet változtatásához.).
A rádiós vezérlőrendszer hatótávolsága 50m. Kilenc csatorna és száz egyedi azonosító közül választhatunk. 
A LED beállítófény 15W, 1500Lm fényteljesítményre képes, színhőmérséklete 4200K. Ötféle beállítás áll rendelkezésre: 
1, folyamatosan világít és teljesítménye távirányítóval szabályozható (10 – 100%)
2, töltés idejére kialszik és teljesítménye távirányítóval szabályozható (10 – 100%)
3, folyamatosan világít és a vaku teljesítményével arányos
4, töltés idejére kialszik és a vaku teljesítményével arányos
5, kikapcsolt
Újratöltés tekintetében hihetetlen gyors de választhatunk akkumlátor kímélő üzemmódot is.
Normál töltési módban maximális teljesítményre 1 azaz 1mp alatt tölt fel. Energiatakarákos módban a maximális teljesítmény eléréséhez 3mp szükséges.

A két módban a villanási időkön is változtat a vaku. Normál módban a gyorsabb feltöltés mellé gyorsabb villanási időket, míg enegriatakarékos módban hosszabb villanási időket társít.

A kioldó rendszer a gyártó elmondása alapján 1milisec alatt képes felismerni a vezérlőt és a fényképezőgép beállításait emiatt nem jelent neki problémát ha egyidejüleg több fényképezőgépet és vezérlőt használunk egy vakuhoz.
Úgy mint a rendszervakuknál itt is megtalálható a FEC / FEB / FEL / második redőny / vakukompenzáció beállítások.
A teljesítmény szabályozás manuális módban 1/1 – 1/128 érték között állítható 1/3 fényértékenként. TTL módban a vakukkompenzáció +/- 3 fényérték között változtatható.
A szokásos hangjelzés is megtalálható, úgyanúgy mint a normál slave mód (villanásra történő indulás) vagy a szinkroncsatlakozó (6,3mm).
Termékbemutató videó:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here