MEGOSZTÁS

 

Új fényformálót mutat be az Aurora, Firefly Par néven, mely egy ernyőként nyitható, tisztes méretű box.

A Firefly Par ernyőként nyitható szerkezet, mely lehetővé tesz a gyors össze- és szétszerelést. Kaphatók Bowens, Multiblitz, Broncolor, Hensel, Profoto, Elichrom és Balcar bajonettel, hogy milyen méretben az némileg ellentmondásos, a cég által küldött leírásban ugyanis hol 75 és 85cm átmérő szerepel (37 ill. 42cm mélységgel), hol 85 és 95cm.

A Firefly Par nem octobox, hiszen nem nyolcszögletű, hanem 16, így szép kerek formája van. A korábbi Firefly modellekhez képest tehát a Firefly Par kerekebb, parabolikus formája van és különféle színű belső diffúzorokat lehet kapni hozzá, deflektorral használva ráadásul beauty-dish-szerű, drámaias fényt érhetünk el vele. 

A leírásból az derül ki, hogy a belső diffúzor helyére tehetünk deflektort, illetve kétfajta színű ún. Bounce disc-et, ennek működése számomra nem teljesen világos. A lényeg, hogy ezek a bounce discek is becsavarósak (mint a deflektor), és ezüst/arany, vagy softgold/fehér színekben kaphatók (kétoldalas forgathatók, mint egy mezei derítőlap). Az alábbi képeken látszanak a bounce disc színek, de működés közben értelemszerűen annak van jelentősége, amelyik befelé néz a villanócső felé. Az illusztráción jól látható az alsó sorban (balról jobbra) sorrendben a softgold, a fehér, az ezüst és végül az arany hatása a boxba jutó fényre. Hogy ez mitől jobb vagy más, mint egy deflektor és, hogy miben különbözik mondjuk a sima deflektorral, illetve a fehér, vagy az ezüst bounce disc-kel kapott fény, azt leginkább elképzelni sem tudom.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here