MEGOSZTÁS

Már csak ez hiányzott… Ezúttal viszont ezt a mondatot ne ironikusan értsétek. Hol máshol lenne leginkább helye Magyarországon a világ egyik legismertebb fényformáló és strobist-kiegészítő gyártó termékeinek, mint Magyország vezető stúdió- és világítástechnikai cégénél, a Mikrosatnál?

 Mostantól ez is megvalósult, hírnek legutóbb akkor örültem így, amikor bekerült a kínálatba a prémiumkategóriás Broncolor. Na nem mintha utóbbi olyan nagyon sokunkat érintene – engem sem, zseniális termékek bár, de nem magyar pénztárcához mértek -, de mégis jelent valamit hogy a legjobbat a legnagyobbnál, illetve a legnagyobbat a legjobbnál lehet kapni. Ez így van rendjén, nem? 🙂 Most is ez történik, hiszen a Lastolite az egyik legjobb a piacon, és bár nem épp a legolcsóbb, de árban nem Broncolor kategória, minőségben, termékkínálatban viszont patent.

Csak hogy egy példát, saját tapasztalatot mondjak. Kb 6-7 éve vettem az első speedboxomat, tudjátok azt a 40×40-es vagy 60×60-as rendszervaku softboxot, amit úgy lehet nyitni, mint egy derítőlapot, vagy egy decathlonos sátrat. Ott kezdődik, hogy ezt eleve a Lastolite találta ki annak idején és kezdte el forgalmazni Ezybox néven. A kínaiak ezt koppintották le, és kezdték el árulni féláron. Anno magam is egy ilyen kínait vettem. Pár évre rá kezembe került a Lastolite Ezybox, addigra már sokat használtam a saját kínaimat és megdöbbentő volt a különbség. Az egyik hogy az én softboxom vászna egy féligáteresztő nylon volt, a Lastolite-ét pedig egy sokkal minőségibb anyag és dupla diffúzoros volt, míg az enyém szimpla. Persze ma már a kínaiak is duplát kínálnak. A másik szembetűnő, pontosabban épphogy nem szembetűnő, hanem használat során előkerülő különbség volt, hogy a Lastolite mechanikáján látszott hogy gondolkodott, aki megtervezte, a kínai meg ahogy esik úgy puffan alapon készült. Hiába volt a Lastolite műanyag a kínai meg fém, előbbinél nem akadt össze semmi semmivel, nem tudtad odacsípni az ujjadat, stb, a kínainál meg igen. Ha érdekel az összehasonlítás, itt meg tudod nézni, ugyanis írás közben eszembe jutott, hogy én erről egyszer már írtam tesztet a FotóSarok Blogon.

Egy szó mint száz, a Lastolite jó. Régen is jó volt, de régen néhány termékben kimerült a Lastolite kínálata, de ma már…hát megkockáztatom, szerintem többszáz termékből áll a kínálatuk, olyan cuccokból, ami máshol nem kapható, olyan ötletekkel, amire máshol nem gondolnak. Elég ha csak a négy rendszervakut fogadó softboxot említem…

Ez 2 FÉ pluszt jelent egyetlen rendszervakuhoz képest, vagyis körülbelül egy 400Ws-os stúdióvaku erejét produkálja…softboxban. Merthogy 3-as rendszervakutartót lehet ugyan kapni, de azt csak ernyővel tudjuk használni…jah, jut eszembe, a 3-as rendszervaku tartót is a Lastolite találta fel Tri-Flash néven…csak a miheztartás végett.

Azt is érdemes tudni, hogy a világhírű Joe McNally is a Lastolite embere, nem csak szponzorált fotós, de beleszól a fejlesztésbe. Külön létezik Joe McNally collection, amit ő tervezett és többek közt olyan cuccokat köszönhetünk neki, mint a fehér belsejű rendszervaku softbox, melynek fénye eltér a hagyományos ezüst belsejűtől. 

Na ennyit a Lastoról egyelőre, a jó hír, hogy lesznek tesztek is a jövőben, alig várom hogy kipróbáljam az újdonságokat, mert az én kezemben is akkor volt utoljára Lastolite, amikor még az Ezybox és a Tri-Flash volt kb az összkínálat. Addig is csekkoljátok a weboldalukat, tele van jóságporral, meg ószámnesszel 😉 A Lastolite termékek folyamatosan kerülnek fel a Mikrosat webshopjába, figyeljétek az oldalt!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here