MEGOSZTÁS

Egyre több gyártó indítja útjára a saját beauty boxát, vagyis a beauty dish formájú softboxot.

 

A Phottix a napokban a Spartan nevű disht jelentette be 50 és 70cm-es méretben. A nyolcszögletű (octo)box cserélhetű bajonettes, ha Bowenst veszünk hozzá, akkor a Phottix Cerberus nevű rendszervaku adapterével is tudjuk használni a stúdióvakuk melllett. Az alapból fehér belsejű boxba deflektort tehetünk, ami blokkolja a közvetlen fényt, eztáltal beauty-dish-szerű fényt kaptunk, melyet külső és belső diffúzor vászonnal lágyíthatunk, vagy méhsejtráccsal tehetünk karakteresebbé, irányítottabbá.

A Phottix Spartant összecsukhatóként hirdetik, de szerelni kell, mint egy normál octoboxot, tehát nem ernyőként nyitható, mint pl a Mikrosat Speedbox vagy Dodibox, vagy az Aurora Firefly.

A Wescott Rapid Boxként hivatkozik a Joel Grimes által tervezett beauty dish boxukra, mely 60cm átmérőjű, fehér belsejű, ernyőként nyitható és a deflektort eltávolítva hagyományos boxként működik szép kerek formával. Ez inkább hasonlít a Mikrosat Dodiboxához, és elsősorban stúdióvakuhoz és állandófényű lámpához (max 650W) szánja a gyártó, de természetesen lehet rendszervakuval is használni. Többféle bajonettel kapható.

{gallery}Wescott-dish{/gallery}

A Phottix Spartan 120 dollártól indul (speedring nélkül), a Wescott Rapid Box 300 dollár.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here