MEGOSZTÁS

A Sony márciusban bejelentette, a héten pedig útjára indította a saját rádiós TTL vakuvezérlését egy kioldó és egy vevő formájában.

 

Az FA-WRC1M nevű jeladó vezérlő és az FA-WRR1 vevő páros alkotja a Sony új vakuvezérlési rendszerét, mely képes TTL és manuális módban működni, továbbá A-B-C-D-E vakucsoportot külön-külön vezérelni 15db vakuig. Sajnos a Sony vakuba nem került anno beépített vevőegység, ezért a talpára dedikált vevőt kell tennünk, onnantól viszont lehetőségünk van a vakukat a kameráról irányítani 30 méter távolságig. Normál módban 1/250s záridőig tudunk szinkronizálni, HSS gyorsszinkron módban pedig 1/8000s-ig.

{gallery}sony-radio{/gallery}

Sajnos ebbe a commanderbe sem került AF-segédfény, pedig jó lett volna, ráadásul azt írják a neten, hogy a Sony rendszere egyébként – más vakukkal – sem képes AF-segédfény indítására, ami öreg hiba, főleg rendezvényfotósok, esküvői fotósok esetében.

Mindenesetre az új rádiós rendszerével a Sony újabb fokot lépett abban, hogy felvegye a kesztyűt a Canonnal és a Nikonnal a profi felhasználókért folytatott harcban.

Ahogy a Sony cuccok önmagukban, úgy ez a rendszer sem lesz olcsó. A vezérlő 350 dollár, a vevőegység 200 dollár/db áron kerül piacra. Ehhez jön a Sony csúcsvakuja 550 dollárért, vagy a kisebb példányuk 400-ért. Szóval egy háromvakus szett alaphangon 2200 dollár, vagyis kb bruttó 780.000 Ft, ha a nagyobbik vakuval számunk, akkor közel egy milla. Öööö….WTF?????

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here