MEGOSZTÁS

Hát ezt is megértük, lecserélik a népszerű AlienBeest. Sajnos az öreg Paul C. Buff már nem érhette meg. Itt a DigiBee sorozat.

Magyarországon talán kevébé ismertek a Paul C. Buff termékek, az USA-ban annál inkább (az öreg Paul pár hónapja hagyta itt a földi világot), ezen belül is az AlienBees sorozat volt népszerű a cégtől. Leginkább ún. location shooterek használták előszerettel (magyarul olyan fotósok akik külsőben dolgoznak/világítanak, nem stúdióban) a kompakt mérete, sőt azon belül is a sportfotósok, extrémsport-fotósok, a vaku rövid villanási és feltöltési ideje miatt.

A cég most bemutatta az AlienBees család két új tagját, pontosabban a korábbi modellek digitális vezérlésű utódát, DigiBee néven. A külső maradt a régi, pici kocka, élénk színekben (ezért is hívják méhecskének), de a vakuk hátulján már digitális kezelőfelületet találunk, az elején meg 75W-os LED modellfényt, mely tekintélyes, 400W halogénnek felel meg, így elég jól használható. A 160Ws (DB400) illetve 320Ws-os (DB800) vakukat 7 FÉ-kel lehet leszabályozni a maximális erőről 10-ed lépésekben. 

{gallery}digibee{/gallery}

A két villanó beépített rádióvevőt nem tartalmaz, de beletűzhetjük a CyberSync vevőegységet a tetejébe (ld. a fenti kék vaku esetében), így pedig a cég Cyber Commander vezérlőjével lesz kompatibilis, melyben érdekes módon vakufénymérő is helyet kapott. 

A Paul C Buff Vagabond nevű, külső akkujával hálózat nélkül is használhatjuk a DigiBee-ket.

A DigiBee specifikációi a következők:

DB400 / DB800

  • 2.5-160Ws / 5-320Ws
  • 7FÉ szabályozhatóság (1/64-ig)
  • Feltöltési idő max erőn: 0.5mp / 1mp (!!!)
  • Villanási idő: full erőn 1/1450s / 1/975s (t0.1 méréssel, t.05-tel ez kb 1/4350s / 1/2925s tehát rendkívül gyors vakuról beszélünk!)
  • Aktív hűtés
  • 3.5mm-es szinkroncsatlakozó
  • 1.1 / 1.3kg

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here