MEGOSZTÁS

A Priolite új projektet indított a Kickstarteren, mely augusztus 3-án zárul és a cég eddigi legkompaktabb vakuját kívánja útjára indítani. 

 

A fenti fotón látható utolsó termék, mely 500Ws teljesítményű és mindössze 20cm-es. A Priolite MBX500HS ULTRA nevű termék a korábbi 500Ws-os vakut váltja (gondolom előbb-utóbb érkezik az 1000-es és a 300-as típusok utóda is), és a kisebb méret mellett fő erénye, hogy az 1/8000s kamera-záridőig működő HotSyncet (HyperSyncet) ezúttal bármilyen vakuteljesítményen hozni tudja (korábban csak max erő közelében működött a dolog).

A beépített vevő Canon, Nikon, Sony és Pentax vezérlőkkel kompatibilis, a beállítófény LED-es, de elég gyenge (80W halogénnek felel meg). A leghosszabb feltöltési idő 2.5mp, egy feltöltéssel max erőn 220-at villanthatunk, minimum erőn 6000-et.

Külön érdekesség, hogy a vakufej Priolite, Hensel és Bowens bajonettes fényformálókat adapter nélkül fogad. Elinchrom és Profoto fényformálókat viszont csak adapterrel.

A Priolite MBX500HS ULTRA feszültségszabályozott vaku, tehát nem IGBT, mint a rendszervakuk vagy az akkumulátoros stúdióvakuk többsége (ez azt jelenti hogy a villanási ideje viszonylag konstans, ámde az IGBT vakukhoz képest lassabb, sajnos pontos számadatot nem tudunk).

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here