MEGOSZTÁS

A Bowens Internationalt és a Calumet Photographicot felvásárolta az Aurelius, mely egy németországi székhelyű befektetői csoport. Az új tulajdonossal egyidejűleg új vezérigazgató is érkezett a Bowenshez a német Eugene Ciemnyjewski személyében, aki az ideiglenes vezért, John Gobbit váltja a bársonyszékben a cég essexi központjában. 

A tulajdonosváltás azzal egyidőben jött, amikor az új világítási rendszerük, a Generation X érkezésének bejelentését vártuk. Az új – leírhatatlan nevű – CEO nyilatkozata szerint az Aurelius felvásárlása kulcsfontosságú pillanatban érkezett a Bowens International fejlődéstörténetében. Ciemnyjewski (copy-paste-tel leírható) szerint új, extrém-tehetséges csapat került a Bowenshez (mi mást mondhatna), de ami fontosabb, hogy a jövendő új termékek úttörőek lesznek és versenyképes árazást kapnak.

A Generation X érkezésének csúszása (amely miatt a Bowens a várakozások ellenére nem állított standot az év eleji Photography Show-n) csalódást okozott a Bowens felé, mely egyébként is intenzív konkurenciát kell elviseljen a fotós világítástechnikai piacon, különösképp a tengerentúli gyártók részéről (mondjuk ki, kicsinálták a kínaiak).

A Bowens International ügyvezetője, Andreas Schaefer sajtóközleményében hangsúlyozta, “Az Aurelius egy prominens európai befeketetői csoport, mely irodát tart fenn Londonban, Münchenben, Stockholmban és Madridban. A felvásárlás hosszútávó stratégiai irányt és pénzügyi támogatást, illetve stabilitást biztosít a Bowens számára ahhoz, hogy ki tudja aknázni a piaci helyzetéből fakadó előnyöket.”

Schaefer Christiane Brockot váltja az ügyvezetői poszton, utóbbi 2016 februárjában került oda és május 23-án mondott le. Az ideiglenes CEO John Gobbi tavaly februárban került a cég élére és idén július végén köszönt le.

Eddig tart a hír. Egyrészt bízzunk benne, hogy a Bowens visszatér az életbe valami versenyképes, frankó termékskálával, másrészt pedig…egyértelmű hogy a Bowens haldoklott, a 2000-es évek végén tátott szájjal nézték, ahogy a kínaiak jönnek fel, mint a talajvíz, nem volt pénz új terméket fejleszteni, így a Gemininél leragadtak. Februárban új ügyvezetőt hívtak, akinek csodát kellett volna művelnie (egy hónap alatt???), ám ő is csak annyira jutott, hogy márciusban a Photography Shown felsüljön a Bowens. Ezzel egyidőben gondolom bejelentkezett a befektetői csoport a felvásárlási szándékkal, így az új ügyvezetőnek és CEO-nak mennie kell, a Generation X-et majd bemutatja más. Nem megmondtam a márciusi cikkben, hogy ezért fejek fognak hullani? :DD

Nem esett még szó a Calumetről, ezt a céget is felvásárolta ugyanis az Aurelius. A Calumet nem gyártó cég, hanem egy jelentős angol kisker hálózat, mely 9 fotós szakkereskedést tart fent az Egyesült Királyságban, 6-ot Németországban, 2-t Hollandiában és egyet Belgiumban.

MEGOSZTÁS
Előző cikkVilágíts drónnal
Következő cikkIzmosít a Visico is

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here