MEGOSZTÁS

A hong kongi Cactus Image bemutatta a Cactus V6 II-t, a már népszerű, V6 nevű rádiós kioldójuk új változatát, ezúttal ún cross-brand HSS funkcióval. 

A Cactus V6 II az első rádiós kioldó, ami lehetőséget ad a fotósnak, hogy különféle márkájú vakukat egyidőben kontrolláljon, mindezt úgy, hogy nem veszítjük el a HSS gyorsszinkron lehetőségét.

Például mostantól lehetőség van, hogy egy Canon kameráról elsüssünk egy Nikon rendszervakut FP-Sync (HSS) módban úgy, hogy a vaku erejét távolról tudjuk vezérelni. És ami a legjobb, hogy nem vagyunk csak a Canonhoz vagy Nikonhoz kötve, ugyanis a rendszer fogadja (a HSS-t megtartva) a két nagy gyártó mellett a Sony, az Olympus, a Panasonic, a Pentax és a Fuji kamerákat is, jóllehet néhány apró korlátozásssal. Ez egy kellően meggyőző fényképezőgép lista, és ami a legmeglepőbb, hogy a Fujifilm is rajta van, holott a Fuji nem épíett HSS funkciót a fényépezőgépeibe. A Cactus V6 II tehát a HSS gyorsszinkron lehetőségét adja Fujifilm kamerákkal még úgy is, hogy a Fujifilm kamerák egyébként nem támogatják ezt. 

A V6 II-be AF segédfény is került, de sajnos ez csak DSLR-ekkel működik, mirrorless kamerákkal nem.

A V6 II minden másban megegyezik az egyébként zseniális és innovatív elődmodellel, amiről itt írtunk korábban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here