MEGOSZTÁS

Október második hétvégén rendezték meg a jubileumi 50. Új Ház Centrum – Léta-Ker Mecsek Rallye-t.

Már a versenykiírás megjelenésekor nyilvánvalóvá vált, hogy lesznek éjszakába nyúló gyorsasági szakaszok, ahol akár szeretjük akár nem, villantanunk kell valami nagyot.

Makovinyi Zoli barátom már többször felajánlotta, hogy próbáljam ki a Mikrosat Flash Mob-jait, és most kaptam az alkalmon és elhoztam tőle a szettet.

 

 

A verseny előtti hétfőn egy tesztre voltam hivatalos, gondoltam ott kipróbálom. Sajnos a szakadó eső miatt, csak a saját vakuimmal áztam bőrig, Flash Mob-ok szárazon pihentek, és várták az éles bevetést. A verseny előtt még maximumra töltöttem a vakuknak a belső akkumulátorait, mert fogalmam nem volt mennyit bírnak ki.


Pécsen végre a két váz, három obi, két rendszervaku, sok kiegészítő nehezék mellett cipelhettem a két állványt és a hűtő táskának tűnő Flash-Mobokat (400-600) tartalmazó táskát is.

 

Az első körnél még gazdagon álltak rendelkezésre fények, de a másodikra vaksötét ült a Trefort puszta erdei gyorsaságira. Két állvány ki a szütyőjéből, az út két oldalára helyeztem ki őket az úttól kb. három méterre, az egyik állványt maximális magasságra állítottam és 45 fokos szögben világította meg az utat, a vele szembe lévő pedig kb. 1,5 méter magasságban várta, hogy bevillanthasson az utas térbe. Beállításokat folyamatosan módosítottam, ahogy a vakuk fényerejét és pozícióját is.

 

1.     Mikrosat Flash-mob 4- 5,5

Mikrosat Flash-mob 6- 4,5-re volt állítva, amit a Nikon swing kioldóval sütöttem el.

1/100 f/ 4,5 ISO 640

 

2.     Mikrosat Flash-mob 4- 5

Mikrosat Flash-mob 6- 6-ra volt.

1/15 sec;   f/4,5   ISO 800

 

Nikon D750 a váz és egy Nikon 24-70 2.8 volt az objektív végig.

 

Sikerült közel száz autót bevillantani, több kevesebb sikerrel. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy úgy sült el mindig, ahogy én elgondoltam, de a Flash-Mob-ok szépen tették a dolgukat, nem merültek le, sőt a töltöttséget jelző LED még a végén is teljes töltöttséget jelzett.

 

Végezetül csatolok pár darab képet. Ha nem lenne ekkora súly a vállamon és hátamon máskor is nagyon szívesen cipelném.

 

{gallery}rally{/gallery}

 

Ajánlom, mindenkinek próbálja ki egyszer és kísérletezzen vele.

 

Csatlós Norbert

www.duen.hu

instagram/photo_csn

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here