MEGOSZTÁS

Az újraélett Metz tovább nyomul. Rádiós TTL kioldót, akkupakkot is bemutattak az új vakujuk mellé.

A defibrillált Metz ismét új termékeket jelentett be, lássuk sorban őket.

P8 Power Pack

Az új akkupakk egy 8 ceruzaelemet vagy ceruzaakkut fogadó külső elemtartó egység a Metz zászlóshajó vakujához, a 64 AF-1-hez. Általa 480 teljes erejű villanást tudunk elérni és 50%-kal gyorsítja az újratöltési időt.

Made in Germany, ami az árán is meglátszik hiszen 180 euróért lehet kapni év végétől. Ezért az árért hordtáskát/szütyőt is kapunk hozzá, cserélhető magazintárat, és egy 1/4″-es csavart, hogy rögzíteni tudjuk ide-oda.

WT-1 vezetéknélküli vakukioldó Canon, Nikon és Sony kompatibilitással

A cég TTL+HSS képes rádiós vezérlőt is bemutatott, illetve a hozzá tartozó vevőegységet, hiszen a Metz vaku nem tartalmaznak beépített vevőegységet, így a talpukra kell tenni azt. Vegyük észre azonban, hogy a WT-1T vezérlő és a WT-1R vevőegység tökéletes mása a Pixel King Pro vezérlőnek, és hát ezt a terméket a Metz nem is úgy hirdeti, hogy Made in Germany. Vagyis mondhatjuk, hogy a Metz TTL szettje valójában csak egy átcímkézett kínai kioldó. 

Legutóbb a Broncolornál tapasztaltunk hasonlót, de azóta az RFS 2.2-ről kiderült, hogy a háza ugyanaz csak, mint a Godox X1, a vezérlőben rejlő hardver és az azon futó szoftver a Broncolor saját fejlesztése és komolyabb, mint a Godoxé, valamint kifejezetten a Bron vakukra van szabva. 

A Metz vezérlője 190 euró lesz 2017-től, míg a Pixel King Pro 120 euró környékén kapható.

{gallery}metz-photokina{/gallery}

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here