MEGOSZTÁS

Újabb termékek  láttak napvilágot a Yongnuotól. Már épp károgni kezdtem, hogy elmaradoznak a különleges, egyedi fejlesztések a Yongnuotól, de most úgy tűnik picit behozzák a lemaradást.

Itt van ugyanis az új Yongnuo YN968EX-RT vaku, minden idők legerősebb Yongnuo rendszervakuja. 60-as kulcszáma van ugyanis, de nem 200mm-en, mint a 600EX-RT-nek vagy az YN660-nak, hanem 105mm-en, mint a régebbi vakuknak, tehát nem a zoommal játszott a gyártó, hanem tényleg erősebb vakut kapunk. Hogy mennyivel az kérdéses. Független mérések szerint például egy gyárilag 58-as kulcsszámú Canon 580EX-II vakunak kb 55-ös a kulcszsáma (105mm-es állásban), egy szintén gyárilag 58-as kulcszámú Yongnuo YN560-nak (I, II, III vagy IV az mindegy) csupán csak kb 48-as. Szóval egy a Yongnuo által 60-asnak beharangozott kulcszámú vaku a való életben milyen erős lesz, azt nem tudjuk. Csodát ne várjunk, szerintem legjobb esetben is egy negyed, vagy fél FÉ-kel lesz erősebb elődeinél. Sacc/kb. De az is lehet, hogy csak egytizeddel, egyes tesztek más vakuknál erre utalnak. Egy tized blende meg nem sok. 

Az érdekesség az YN968EX-RT esetében a vakufejbe épített LED lámpa. A Yongnuo szerint nagyteljesítményű, de számszerű értékeket nem tudattak velünk a honlapjukon. A modellfényként vagy videófényként használható LED erejét lehet szabályozni, továbbá beépített diffőzort és CTO burát is kapott. 

 {gallery}yn968{/gallery}

Az YN968EX-RT teljeskörűen kompatibilis a Yongnuo és a Canon RT rendszerével, Master és Slave módban is tud üzemelni rádiós vezérléssel, optikai (infrás) vezérléssel pedig Canon és Nikon vakukkal is együttműködik. Támogatja a HSS üzemmódot is, a zoomfeje pedig 20-105mm között állítható manuálisan vagy automatikusan. A Yongnuo ultragyors feltöltési időt emleget az adatlapon, de számokat ismételten nem kapunk.

Még egy dolog: a fej olyan furcsa kinézetű volt. Sokadik megtekintésre vettem észre hogy 90 fok helyett 120 fokig van beskálázva, tehát hátrafelé is dönthetjük anélkül, hogy elforgatnánk a fejet.

A másik érdekesség a Yongnuo YN600EX-RT Mark II vaku, erről egyelőre semmit nem tudunk, csak a “kínai facebookra” került fel egy termékfotó róla.

 

A harmadik új termék a Yongnuo körlámpája, az YN608 LED ringlight. Dupla Sony NP akkuról működik, távirányítható és jó nagy, lehet vele klasszik ringlightos portrékat készíteni kör alakú csillanással a szemekben. Sajnos semmi mást nem tudunk egyelőre az új lámpáról, csak fotók vannak.

{gallery}yn608{/gallery} 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here