MEGOSZTÁS

A mostani Broncolor How To adásban Karl Taylor és Urs Recher bemutatják, hogyan lehet stúdióvakukkal színfóliát használni.

A fehérneműs fotózáson vörös és kék fényeket használnak két oldalról, mindekettőt úgy pattintják vissza egy ezüstös felületről. A modell két oldala így vörös és kék lesz értelemszerűen, illetve a teste közepén, ha alkalomadtán összeér a kétoldali fény, ott lilát kapunk. Additív színek ugye, kék+vörös=lila. 

A modell arcát külön megvilágítják, fehér fénnyel. Az elején bemutatják a Broncolor Satellite nevű fényformálót, ami egy nagy és lapos beauty dish-szerűség, amire méhsejtrácsot raktak. Végül belátták, hogy hiába a méhsejt, a Satellite túl sok fényt ad, így lecserélték egy szűkítővel ellátott Picolite-ra, amit Urs tart a kezében a fotózás alatt és próbálja lekövetni a fényével a modell arcát, miután ez épp csak egy kis foltot világít a modell arcára és könnyű a fényéből kimozdulni.

Az eredmény tetszetős, de persze ezúttal is reklámértékű, ugyanis Karl Taylor és a LEE Filters közös koprodukciója valósult meg az elmúlt hónapokban, ennek köszönhetően elérhető már a kétféle verzióban kapható, stúdióvakukra csipeszelhető Karl Taylor lighting pack. Teszem hozzá, ha halogénizzós beállítófénnyel rendelkező stúdióvakura csipeszeltek fóliát, ne feledjetek el facsipeszt használni, mert a műanyag pikk-pakk leolvad!

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here