MEGOSZTÁS

Karl Taylor és Urs Recher ebben a Broncolor How To videóban két precíz világítást mutat be. Gyönyörűséges fotó az eredménye mindkettőnek.

Ez a How To még az első évadból származik mikor annyira még nem a technológiára/termékekre volt kihegyezve a How To sorozat, hanem inkább a világítási trükkökre. Karl Taylor egy fekete alapon fekete kanálpárost világít be. A kanalak mögött egy féligáteresztő plexi található, melyet egy stripboxszal világít meg. A plexi és a fekete asztal találkozásánál kitakarja picit a fényt, hogy ne csillanjon be az asztal, a kamera felől pedig egy ezüst derítőlapocskával világosít.

A másik fotót Urs készíti el, mégpedig egy padlizsánt fotóz szinte csak élfénnyel. Eszembe nem jutott volna így megcsinálni pedig teljesen egyszerű a dolog. Egy fekete kartont vágott ki padlizsán alakúra, ezt teszi a féligátersztő plexire, amit alulról világít meg. A fekete karton picit túlnyúlik a padlizsánon, így Photoshopban könnyű lesz kivágni. Ellenben csak picit nyúlik túl rajta, így a padlizsán körüli fényátemenetes asztal fénye körbeöleli a padlizsánt. Egy szűkített spottal világítják meg a zöldség matt zöld szárát, illetve még annyi történik, hogy a kamera elé egy középen kivágott kartont tesznek, hogy az erős szembefénytől ne csillanjon be az objektív és a fekete mély fekete legyen. Urs annyit magyaráz még, hogy a padlizsán szélein futó fény átmenetessége attól függ, hogy a plexi alatt lévő csupasz vakut milyen távol helyezi a plexitől.

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here