MEGOSZTÁS
A nyár eljövetelével megugrik a kereslet az alumínium keretes derítőlapok iránt, pedig kültéren és a stúdióban is igazán hasznos kellék lehet az év bármely napján.
Leginkább az esküvői fotósok körében népszerű, de bármilyen portré vagy divat fotózáson adhat megfelelő segítséget ahol a napfény lágyítása vagy derítés a cél.

Most egy Jinbei 110×110 cm-es keretet mutatunk be, de megnézzük milyen hasonló megoldások találhatóak a Lastolite kínálatában.
A Jinbei által kínált megoldás nem csak a keretet, két vásznat, hanem egy teleszkópos tartó rudat és egy dönthető fejet is tartalmaz. Mindez egy gyöngyvászon hordtáskában foglal helyet.

A hordtáska mérete: 125 x 15 x 8 cm. Gyakorlatilag egy kisebb állványtáska méretével egyezik meg. A szerkezet legizgalmasabb része a keret. Sokféle megoldást láttunk már az összecsukhatóság érdekében, az egyik legelterjedtebb, hogy az alumínium rudakban körbefut egy gumis kötél és ez nem engedi meg, hogy a rudak széthulljanak. Itt viszont két csuklót szereltek be, ezek segítségével lehet szétnyitni vagy összecsukni a keretet. Összecsukáshoz a csuklókon kell egy-egy gombot megnyomni és máris hajthatóvá válnak ezek a mechanikai elemek.

A keret fíx rúdjain középen egy-egy furatot találunk, ide rögzíthető a dönthető fej. Recézett megoldásának köszönhetően még erősebb szélben sem fog a rögzített szögből elmozdulni. A szett tartozéka egy teleszkópos rúd is. Ez a dönthető fejhez csatlakoztatható. A rúd 244 cm maximális hosszra nyitható és 77 cm összecsukva. A rúd végén egy fém félgömb foglal helyet, így kényelmesen megtámasztható a földön vagy bármilyen kőfelületen is. A rudat légcsillapítással is ellátták, a kényelmesebb fogásról szivacsos burkolat gondoskodik. A Jinbei kétféle vásznat ad a kerethez. Az egyik egy áteresztő diffúz felület a másik egy kétoldalas fehér-ezüst derítő lap. Mindkét változatot gumis fülekkel lehet a kerethez rögzíteni, nagyon gyors és kényelmes megoldás.

                        

A kar és így a teljes rendszer egy opcionális gobo segítségével állványra is rögzíthető, bár ezt a megoldást inkább csak stúdión belül merem ajánlani. 🙂
A Jinbei 110 x 110 cm-es keret szett ára bruttó 35.900.- Ft
Itt találod webáruházunkban: LINK
            
Nézzük az alternatívákat!
Kínálatunkban található ennek a keretnek egy lényegesen nagyobb változata is, ez pedig nem más mint a Sunshade panel. Mérete 140 x 200 cm. Ugyanaz a keret nyitás-zárási megoldás található benne mint a Jinbei változatnál és ugyanúgy kétféle szövet egy áteresztő és egy ezüst-fehér jár mellé. Itt viszont már a tartásról külön kell gondoskodni.
A Sunshade panel ára bruttó 42.000.- Ft

 

A Lastolite kínálatában többféle méret is megtalálható a Skylite névre hallgató fényterelőkből és a márkának megfelelően a diffúzorokból sem csak egy áteresztő képességűt választhatunk. Méretek tekintetében a legkisebb az 110 x 110 cm, a következő méret a 110 x 200 cm-es és a legnagyobb a 200 x 200 cm-es.
A derítő felületek tekintetében lehet fekete-fehér, ezüst-fehér, fekete, sunfire-fehér, softgold difflector, míg az áteresztő felületeknél 0,75 vagy 1,25 fényérték áteresztő képességű.
Egy videó a Skyliteról:
és egy használat közben:
Az alapár itt nem tartalmaz további kiegészítőket, mindent külön kell megvásárolni.
A Lastolite 110 x 110 cm-es kerete diffúz felülettel bruttó 61.900.- Ft
A Lastolite Skylite termékeket itt találod a webáruházunkban: LINK

 

GRATULÁLUNK! Mivel végigolvastad ezt a cikket megérdemled, hogy kedvezményes áron legyen Tiéd a Jinbei 110×110 cm-es kitje. A webáruházban rendeléskor használd a KERET kuponkódot és mindössze 29.900.- Ft-ért lehet a Tiéd ez a termék!
Akció csak a készlet erejéig vagy 2017-07-31 -ig érvényes!

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .