MEGOSZTÁS

A pár hónapja bejelentett Canonos YN968 vaku után most itt a Nikonos változat is.

A Nikonos változat szinte teljesen megegyezik a Canonos testvérrel. Az egyetlen lényegi eltérés a rádiós vezérlésben van. Míg a YN968 EX RT Canon vakunál az E3-RT rádiós kioldó és erre épülő rádiós  rendszerrel, addig a Nikonos változatnál a YN-622-es rendszerrel kompatibilis.

A vakufejben itt is megtalálható a nagy teljesítményű LED lámpa, mely folyamatos fény kibocsátására alkalmas. Mivel a fejbe van építve ezért a fény iránya is változtatható annak forgatásával vagy döntésével. Lehetőségünk van színhőmérséklet módosító előtét használatára is.

Az YN968N vaku használható “master” egységként ekkor képes vezérelni a rádiós “slave” módra állított YN968N,YN685 vakukat vagy az YN622N vevőegységre helyezett más nikon kompatibilis rendszervakukat is.
Slave módban pedig képes fogadni YN968N vaku, YN622N(II) és YN622TX jeleit. Ellátták egy 560 slave móddal is, ebben az esetben képes a manuális yongnuo rendszer vakuival és kioldóival is együtt működni (YN-560TX, RF-603(II), RF605.

A Zoom tartomány 20-105mm között variálható, természetesen rendelkezik auto zoom funkcióval is. Kúlcsszám tekintetében hasonlóan az YN685 vakuhoz maradt a 60-as érték. (Érdemes azért figyelembe venni, hogy az YN685 vakunál ezt a kulcsszámot 200mm-es zoom állásra adták meg ennél a vakunál ugyanez a teljesítmény 105mm-re igaz.)
A maximális szinkronsebesség a mára már minden vakunál természetes 1/8000sec, azaz ez a vaku is HSS képes.

Az YN968N canon, nikon és S1, S2 optikai slave móddal is ellátták. Találunk USB csatlakozót a firmware frissítéshez is. A vakut itt is a csatos rögzítőmegoldással fixálhatjuk fényképező gépünkhöz.

A hivatalos magyarországi árra és a várható beérkezésre még várni kell.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here