MEGOSZTÁS

Bemutatta végre a Yongnuo a manuális vezérlőjének második generációját, bár ez inkább csak ráncfelvarrás volt.

Az új rádiós vezérlő ezúttal áramvonalasabb külsőt kapott. A gombkiosztás ugyanaz, de a tekerős rögzítő-szorítót lecserélték a praktikusabb és modernebb billenőkapcsolós verzióra, így a kamerán való rögzítése és kioldása könnyebb lesz.

Az akku behelyezés már nem oldalról történik, hanem a hátlapot lehet levenni, ezzel azt gondolom végleg búcsút inthetünk a beépített AF segédfénynek: ebben a kioldó típusban nem valószínű, hogy lesz ilyen (az elődmodellnél még ott volt az ablak, ami reményre adott okot).

A vezérlő talpán továbbra is több érintkezőt találunk, így megmarad a Canon/Nikon verziók megkülönböztetése, de ne tévesszen meg senkit, ez nem TTL kioldó, nem tudni pontosan, hogy mi a szerepe ennek a sok csatlakozónak, max a vakuk felébresztése alvó módból (amit egyébként nem csinál szvsz).

Ami a funkciókat illeti, mostmár nem csak A, B és C csoportot tud vezérelni a Yongnuo YN560-TX II, hanem D, E és F csoportokat is.

Újdonság még, hogy megjelent az LCD-n az akkutöltöttség kijelzés ikonja. Ez egy hasznos dolog, bár nem tudom ki hogy van vele, ebben a kütyüben egy jó Eneloop páros cirka fél évig bírja, szóval sűrűn nem kell csekkolgatni.

Az YN560-TX II vezérlő a Yongnuo szerint a következő vakukkal kompatibilis: YN560III /YN560IV /YN660 /YN968N /YN860Li

Árról, elérhetőségről egyelőre nem tudunk.

 

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. YN-560-TX is 6 csoportot tudott kezelni (A,B,C,D,E,F), a csoport gombot 1 mp-ig nyomva kell tartani, hogy váltson az első és második 3 csoport között.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..