MEGOSZTÁS

Kiszivárogtak a lightingrumours.com weboldalon a Profoto A1 fotói és specifikációi. Ezt is megértük, rendszervakut mutat be a luxustermékeket kínáló Profoto, természetesen ismét csillagászati áron.

A VAKUT AZÓTA BEMUTATTÁK, FRISSÍTETTÜK A CIKKET!

Nyilván annak, akinek Profoto rendszere van, sovány vigasz, hogy más márkák mennyiért árulak rendszervakut, ők kénytelenek lesznek kifizetni a közel 1000 dolláros árat, ha a rendszerükbe illeszthető kisvakut akarnak.

 

A Profoto A1 ugyanis egy 76Ws teljesítményű TTL+HSS rendszervaku (Canon és Nikon verzió lesz kapható). Ez kb egy 58-60-as kulcsszámú rendszervaku teljesítményének felel meg, méréseink szerint a Godox AD200, mely 200Ws-os közel 2FÉ-kel erősebb a 60-as kulcsszámú Godox TT685-nél és az 58-as kulcsszámú Yongnuo YN560-III/IV-nél, ha azokat is az AD200-nak megfelelő 35mm-es zoomállásba tesszük. Ebből következően egy átlagos rendszervaku valahol 50 és 100Ws között van, tehát a Profoto A1 is ezt a vonalat képviseli.

 

Jól látható azonban, hogy az A1-et nem feltétlenül a kamera tetejére tervezték. A vakufej nem négyszögletű, hanem kerek, ami jobb fényeloszlást biztosít amennyiben fényformálóval használjuk. Ezeket majd mágnesesen lehet csatlakoztatni a vakufejhez, jelenleg 3 ilyenről tudni: kúpos diffúzor, nagyátószögű előtét és bounce-card, vagyis fényvisszaverő lap.

 

A Profoto A1 beilleszthető lesz az AirTTL rendszerbe és Masterként illetve Slave vakuként tud működni. Beépített adóvevőjének hatótávja 300 méter! Attól függetlenül, hogy Canon vagy Nikon verziónk van, ez csak az on-camera használatra vonatkozik, egy Olympus vagy Fujifilm AirTTL kioldóval simán lehet használni az A1-et.

Az akkuja Li-Ion és beépített cserélhető*, egy (80 perces) töltéssel 350 max erejű villanást tud majd. Fényereje 9 lépésben állítható (1/1-1/256), és ahogy már említettük, tud TTL-t és HSS gyorsszinkront. Újratöltési ideje 1.2s, és kap beépített LED modellfényt. Ami a méreteket illeti 108 × 75 × 165 mm és 560g, tehát nagyjából valóban rendszervaku méret.

A pletyka szerint az ára profotosan elég borsos, 995 dollárt fognak érte kérni a boltokban, a pótakku 99 dollár.

*a pletyka korábban beépített akksiról szólt, de végül kiderült hogy cserélhető

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here