MEGOSZTÁS

A Phottix bemutatta új rádióvezérelt manuál vakuját Phottix Juno néven, meglehetősen túlárazva.

A Phottix Juno a Phottix Mitros+ vaku egyszerűsített, manuális változata. Beépített 2.4GHzes rádiós vezérlést kapott, képes Master és Slave módban is működni.

Kulcsszáma 58-as, mint írtam középérintkezős manuális vaku, ereje 1/128-ig leszabályozható. Zoomfeje 20-200mm között állítható, 4db ceruzaelemről vagy AA-akkuról működik.

A Phottix embere a bemutatókor azt nyilatkozta, hogy

“senkinek sincs szüksége egy 1000 dolláros rendszervakura”.

Ezzel a mondattal kendőzetlenül szúrt oda a Profotonak az A1-re célozva. Majd közölte hogy a Phottix Juno mindössze 130 dollár.

Ezzel picit azért öngólt rúgott, you know…. Egyrészt akinek Profoto rendszere van és ebbe szeretne rendszervakut beilleszteni, annak igenis szüksége van az 1000 dolláros A1-re, annak ellenére, hogy valóban méregdrága. Másrészt viszont ne legyen annyira nagy mellénye azzal a 130 dollárral, mert a Phottix Junoval egyenértékű Yongnuo YN660 76 dollár, a nem sokkal (csupán zoomban) elmaradó YN560-IV 69 dollár. Ennyiért mint a Juno a Godox speciel li-ion akkumulátoros vakut kínál. Na persze itt is el lehet mondani, amit a Profotonál, hogy akinek Phottix rendszere van és ebbe szeretne beilleszteni egy rendszervakut…ööö….az már megvette a Mitrost évekkel ezelőtt, mert nem volt más. Na mindegy, valamire biztos jó lesz, ha más nem bővíteni a meglévőt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..