MEGOSZTÁS

Az amerikai CheetahStand világítástechnikai márka bemutatta a sárgás tónusra színezet villanócsövet a CheetahLight (Godox Witstro) vakurendszerhez.

A CheetahStand illetve CheetachLight a Godox amerikai piacra átcímkézett változata, tehát minden amit náluk lehet kapni, az megegyezik a Godox márkával, így ez a villanócső is kompatibilis a Godox Witstro egyes vakuival (AD360, AD200).

Az új, egyedileg készült villanócsövek nem hagyományos CTO bevonatot kaptak, hanem ún. CTS-t, ami a Color Temperature Straw, vagyis a “szalma” színárnyalat rövidítése. Ez is melegebb színtónust ad a fotóknak, és a vakufényt a halogénizzó színhőmérsékletéhez tudjuk vele igazítani.

A CTO-tól eltérően azonban a CTS kevésbé vöröses-narancsos sárga, inkább aranyszínűbb árnyalat, így az eredmény más lesz. Én bevallom őszintén 10 év fotózással való foglalkozás alatt nem hallottam még a CTS-ről, e cikk írásához utána kellett nézzek mi is ez. Úgy nézem, hogy ezt inkább a filmesek használják, a fotózásban kevésbé terjedt el a CTO mellett. CTS fóliából is létezik egyébként 1 blendés, feles és negyedes.

Lényeg a lényeg, hogy a bare-bulb vakukat meglehetősen körülményes fóliázni, így egy gyárilag színezett villanócső üdvözítő megoldás. Sajnos azonban nem szól arról a hír, hogy a Godox a nemzetközi piacon is árulná ezt a villanócsövet, így rendelni jelenleg amerikából lehet csak.

A 360Ws-os verzió 100 dollárba kerül, a 200Ws-os pedig 68 dollárba.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..