MEGOSZTÁS

A Phottix Padat 200 egymásba hajtható lábakkal rendelkezik, egy keskenyebb profilt létrehozva ezzel, mely könnyebben befér a táskákba, dobozokba.

A kompakt lámpaállványok rendkívül népszerűek a külsőben dolgozó fotósok között, mivel ezek összecsukva rövidek, így könnyű őket cipelni.

A legtöbb ugyazon design szerint készül, a Manfrotto Nano 5001B volt az eredeti verzió, egy ilyesmit (vagy ezt?) itt a vaku.hu-n is teszteltünk Manfrotto NanoPole néven. A LumoPro LP605 már némi innovációt is hozott az egyébként is innovatív termékvonalba, hiszen az ő termékük egyszerre vakuállvány, vagy kamera monopod háromágú gömbcsuklós talppal. A Phottix verziói ennél konzervatívabbak voltak, ezek a P200 Mark II és a krómozott Saldo 200.

Most azonban a cég bemutatta a Padat 200-at, egy kompakt lámpaállványt szabadalmaztatott dizájnnal, ami azt jelenti, hogy az állvány nem csak kicsire összecsukható, de az aszimmetrikus dizájnnak köszönhetően laposra is, ami a középrészt 1/3-dal kisebbre zsugorítja a normál méretnél.

 

A Padat 2 méter magas, összecsukva 50cm, téglalap keresztmetszetű, így könnyedén pakolható. Azt azonban tudni érdeme, hogy csak rendszervakuk vagy kisméretű LED-ek tartására alkalmas, nem egy nagy terhelhetőségű állvány. A Padat malájul egyébként kompaktot jelent, csehül viszont esést, zuhanást, ami nem túl jó ómen egy lámpaállványnak. A Phottix bizonyára a maláj értelmezésből indult ki. 😀

Ha hasonló megoldást keresel, ott a Manfrotto 5001B Nano Stand a Mikrosat kínálatában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..