MEGOSZTÁS

Én már az iPhone X bemutatójánál megmondtam, hogy cudar világ jön. Íme a következő bizonyíték, az Isolite.

A legújabb Kickstarter projekt nem ígér mást, mint az utólag bevilágítható portrét. Pontosabban az utólag módosítható világítást a fotónkon. Ehhez ráadásul a meglévő vakuinkat és – részben – a meglévő RAW konverterünket használhatjuk, csupán egy speciális módosító feltétet kell rakni a vakura, egy speciális fényformálót. Ez az Isolite.

Gyorsan ki is hangsúlyozom, hogy a dolog csak fekete-fehér fotón működik, mindjárt meg is értitek miért.

Az Isolite nem csinál mást, mint különböző hullámhosszakra bontja a fényt. Gondolhatnánk, hogy ezt megtehetjük sima vörös, kék és zöld színfóliákkal is, de az Isolite szellemi atyja szerint, az ő módszere ennél sokkal szofisztikáltabb, tudományos és orvosi területeken alkalmazott módszert használ, merthogy sima színfóliával nem lehet teljesen vörös, kék vagy zöld csatornára bontani a fényt.

Így különböző hullámhosszú fénnyel rendelkező vakukkal világítjuk a modellünket, amiket aztán utólag “kapcsolgathatunk” az Isolite szoftverében, fekete-fehér módban, amikor az egyes színcsatornákat sötétítjük vagy világosítjuk. Ha beállítottuk a megfelelő világítást, a szoftver egy DNG-t készít a képünkből, amit aztán a jól bevált RAW-konverterünkkel dolgozhatunk fel.

Nézzétek meg az alábbi videót, zseniális! Ha azt gondoljátok, hogy áh, de ez csak fekete fehér…khm…az ugye megvan, hogy már jóideje és sokan dolgoznak a fekete-fehér fotók mesterséges intelligenciával történő kolorizálásán?

Nem a világvége lenne az újrakolorizálást real-time megcsinálni kamerán belül akár.

Az interaktív demót itt találjátok, a Kickstarter projektet pedig itt.

Isolite – The World’s First Intelligent Light Modifier

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..