MEGOSZTÁS

A Lumu nem új termék, de beszélünk róla, hátha elfelejtettétek. Mindent tud mérni és csak egy okostelefon kell hozzá.

2015-ben írtunk arról, hogy az alap Lumu (mely csak folyamatos fényt tudott mérni) sikere után elindítják a Kickstarteren a Lumu Powert. Időközben ez a termék meg is valósult, ráadásul már nem csatlakozón keresztül köthetjük a telefonunkhoz, mert ugye így sok iPhone használó kiesne a körből, hanem létezik Lightning csatlakozós változat is.

A Lumu Power tehát egy iPhone-hoz csatlakoztatható fénymérő, mely tud állandó- és villanófényt mérni, vaku villanási időt mérni, mitöbb színhőmérsékletet is. Az egész pedig nem nagyobb egy 50 forintosnál, hiszen a kütyüben lényegében a fénymérő szenzor van, a többit a telefonunk és a rajta futó applikáció intézi.

Sajnos az ára elég borsos, 300 dollárt kérnek érte, vagyis kb nettó 80ezer Ft. Ennél olcsóbb a nálunk kapható Polaris Karat, mely ugyan színhőmérsékletet nem tud mérni, de villanási időt igen. Nomeg kicsit nagyobb…

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Én már fél éve használom és igazán megéri az árát!
    apró méretű, precíziós fény- és színhőmérséklet mérő, amit elég csak a meglévő telefonomba dugni és már működik is, ellenben a hagyományos fénymérő monstrumokkal szemben, amik indokolatlanul nagy méretűek, legalább ennyibe kerülnek és sokkal butábbak!
    szóval nincs tökéletesebb megoldás fény és színhőmérséklet ellenőrzéséhez!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..