MEGOSZTÁS

Szántai Balázstól kaptunk néhány fantasztikus képet és egy rövid összegzést a Jinbei HD610 vakuról és az ernyőként nyitható Jinbei Beautydishről:

Sokat töprengtem azon, hogy a meglévő Nikon rendszervakuk mellé kell e nekem nagyobb, akkus fényforrás. Ha igen, akkor az állandó fényű, vagy villanócsöves legyen.

Szerettem volna kompakt, hordozható, nagy üzemidejű, könnyen kezelhető fényforrást. A választás nem volt egyszerű.
Sok termék van a piacon, azonos tudással, eltérő dizájnnal, árcédulával.

Véletlen találtam rá a JINBEI HD-610 TTL + HSS vakujára.
Egyszerű, letisztult formavilágával, informatív kijelzőjével és impozáns üzemidejével első látásra megfogott.

Aki ismer tudja, hogy imádom a fotós kütyüket. Nem csak nézni, vásárolni is. 🙂

A Mikrosat ráérzett erre és olyan “fekete pénteki” akcióval rukkolt elő, aminek nem tudtam ellenállni. 🙂
Szerencsémre nem csak az árak terén profik, hanem a szolgáltatásban, ügyfél kezelésben is. Szerdahelyi Ádámot faggattam, nyaggattam a termékkel kapcsolatban. Türelmes és segítőkész volt, minden kérdésemre választ kaptam, így a a nap végén kosárba helyeztem a JINEBEI HD-610 vakut, a hozzá való TR-Q6 vezérlőt és egy masszív, nagy terpeszű állványt, hordtáskával. A vásárlás másnapján megkaptam a csomagom. Wow 🙂

Nem csalódtam, tökéletes, jól átlátható, kezelhető, remek tudású termék, brutál fényerővel. Már csak egy kérdés maradt, mit tekerjek a végére. Van egy reflektorom, de úgy éreztem ide nagyobb kell. 🙂
Újra írtam Ádámnak, hogy kellene egy fényformáló is. Megvitattuk a lehetőségeket, kikértem a véleményét és végül azt kaptam, amire szükségem van. “tenkjú”

A napokban felavattam a szettem. Imádom! Tény, hogy nem egy emberes meló, nem árt ha van a táskában proteinszelet, 1-2 órás fotózás a feldíszített “drágaszágommal” felér egy jó testmozgással. Legközelebb lemérem mennyi kalóriát égetek el 😀
A hűvös idő ellenére, 2 órás használat után az akkuszint semmit sem csökkent. Egy 85 centis JINBEI BeautyDish fényformálóval dolgoztam. Féltem a mérettől, de megérte hallgatni a Mikrosatra. Könnyen nyitható, mérete miatt kültéren is jól kezelhető maradt.
A vakut 5-10 méterre helyeztem el a modellemtől, használtam TTL + HSS és manuál módban is, mindkét esetben bőven maradt még tartalék a rendszerben. Rövid sorozatokat is simán vitte, nem volt gond az újratöltéssel.

A JINBEI ár/érték arányban tökéletes választás. Mindent tud, amit egy korszerű vakunak kell, sok-sok kiegészítővel. A LED modellfény erős, szabályozható és 3200K (várom a kék órás fotózásokat). A kijelző nagy, jól olvasható és a konkurenciához képest jó helyen van. Menürendszere egyszerű, jól kezelhető, és nem utolsó sorban otthon is frissíthető.

A TR-Q6 vezérlő jól átlátható, kezelhető, elsőre fura volt a dőlésszöge, de hamar megszoktam. A kijelző jól olvasható, a gombok érzékenyek, egyszer sem tévesztett (tökéletes kommunikáció).

A szett mellé jár egy táska is, ebben a vaku, az akku, a TR-Q6 vezérlő és a töltő is kényelmesen elfér, + pár apró kütyü is. (protein szelet)

Ajánlott vétel azoknak, akik erős, hordozható, kompromisszummentes TTL + HSS vakut keresnek.

Mikrosat: Segítőkész, nagyon türelmes, technikailag felkészült csapat. Csak azt kapom, amire valóban szükségem van!
Ritka, számomra nagyon értékes üzletpolitika. Csak így tovább 🙂

Modell: Csuka Krisztina
Váz: NIKON D4
Objektív: NIKON 70-200mm f2.8G VR1
Vaku: JINBEI HD-610
Fényformáló: JINBEI BD 85 cm
Állvány: L3000FP

üdv: Balázs

Galéria:

Szántai Balázs

Szántai Balázs

f

Bemutatkozás:

Hogy mi a fotózás? Szerelem.

A fotók, csak egy pillanatot ragadnak ki életünkből, mégis ahány kép, annyi emlék s számunkra ezek mind-mind fontosak.
Szerencsés vagyok. Szinte az egész életem átkarolta a képalkotás. Nagyapám, édesapám is fotózott, szóval amolyan hagyomány, bennem vannak a fotóGÉNek. 🙂

Minden alkalommal mikor gépet ragadok, izgulok. Új arcok, új emberek, új kihívások, új ingerek, érzelmek, amik sok év után is hatnak rám. A fotózás nem csak munka, hanem szenvedély is.  Hisz jól, csak szívvel lát az ember.
43 éves vagyok. Mindegy mióta fotózol, mennyit tanultál eddig, egy élet is kevés ahhoz, hogy mindent magadba szívj!

Ha megkérdik mi a jó fotó titka, a saját mottómmal felelek: “A téma az utcán hever, csak le kell hajolni érte :)”

Olyan ez, mint egy Puzzle. Egy jó anyag sok darabból áll. Minden jó képpel helyére kerül vmi, amiből aztán egy kerek egész lesz!
Szeretném, ha azt látnátok, éreznétek, amit én. Ez a nap rólatok szól, a recept pedig egyszerű: szerelem, szenvedély, mindezt csipetnyi humorral és egyedi, kreatív látásmóddal megfűszerezve.

Miért éppen esküvő?

Imádom a pillanat varázsát. Új arcok, impulzusok, érzelmek, amik sok év után is hatnak rám. Elvegyülni a forgatagban, észrevenni és elkapni az olyan részleteket, amikből aztán egy egész történet kerekedik.

Hiszem, hogy a legfontosabb érték a természetesség, az érzelmek visszaadása önmaguk szépségében, valójában. A pillanat egyszeri, megismételhetetlen.

Adódhatnak váratlan pillanatok, amikre gyorsan, és határozottan kell reagálni. Ehhez kell a megfelelő szakmai háttér, sok éves rutin, tapasztalat. Az esküvőtök pillanatok sokasága, ami el kell kapni, meg kell ragadni, a maga szépségében, valójában. Egyszeri, és megismételhetetlen. Bízz bennem!

Közös emlék, együtt, Veletek.

4 HOZZÁSZÓLÁS

    • Nem kell érteni, a régi Nikon 70-200 VR1 ilyen. + Ha manuálban fotózol és emeled a zársebességet, akkor szépen be lehet buktatni a környezetet. Mindez csak objektív, vaku és gépbeállítás kérdése.

  1. Nekem is van 2db HD610-em. Elsők között vettem. Nem csodálom, hogy rákattantál, nagyon jó cucc. remélem tartós is lesz. Az ksija meg minden várakozást felül múl. legalábbis nekem.
    És igen… a Mikrosatosok, ahogy írtad: “Segítőkész, nagyon türelmes, technikailag felkészült csapat” 🙂

    • Nekem csak 1 van, de szeretem. Az akku extrém jól teljesít. Simán kibír 3-4 fotózást. Simán ár / érték bajnok.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .