MEGOSZTÁS

A kínai Phottix bemutatta az új RAJA szériáját, melyek gyorsan nyitható-csukható softboxokból állnak. A Phottix új rendszere a Mikrosat vásárlói számára nem ismeretlen, a boxok hátulján bajonett (speedring) található, de ernyőként nyihatók, gombnyomásra összecsukhatók. A kialakításnak köszönhetően nem az az ujj-odacsípős fajta a mechanizmus.

A Raja széria jelenleg egy 65cm-es és egy 105cm-es normál octoboxból áll (16 pálcás), illetve egy 60cm-es és egy 80cm-es parabolaboxból, továbbá egy 60x60cm-es négyzetalakú softboxból. A parabolaboxok köztudottan jobban fókuszálják a fényt, egyenletesebb, kontrasztosabb, mégis lágy világítást adnak. A boxok fényét variálhatjuk természetesen a diffúzorok ki-beapakolásával, illetve a felcsatolható méhsejtráccsal.

A Raja széria alapvetően Bowens bajonettes, de opcionálisan kapható hozzá Elinchrom, Profoto, Balcar/Paul C Buff adapter.

Ami az árakat illeti, 72 és 116 dollár között kaphatók az USA-ban a fenti modellek.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..