MEGOSZTÁS

A hírek szerint egy új rendszervakut mutat be hamarosan a Canon, mégpedig érdekes technológiával.

A Canon-specifikus pletykaoldalak megszellőztették, hogy a március elején megrendezésre kerülő CP+ kiállításon a Canon néhány belépőszintű fényképezőgép mellett egy új vakut is be fog mutatni, melynek a neve

Canon Speedlite 470EX AI Auto Bounce

lesz.

Sajnos még semmi konkrétumot nem tudni az új vakuról, mindenesetre az elnevezése már árulkodó. E szerint:

  • Nyilván TTL vakuról beszélünk, a Canonnak nincs is más, az EX jelölés is ezt sugallja
  • A pletykában nem szerepelt az RT jelölés. Nehezen hinném, hogy a Canon ne építené be a rádiós rendszerét egy új vakuba, szóval szerintem a rendes neve 470EX-RT AI Auto Bounce lesz.
  • A termékskálában a 430EX-RT III és a 600EX-RT II közé kerül majd a neve alapján, a 470-es szám arra utal, hogy 47-es kulcsszámú lesz, tehát valamivel erősebb, mint a 430EX
  • Az AI Auto Bounce viszont nagyon érdekes. Dübörög a mesterséges intelligencia használata a fotótechnikában, úgy tűnik ez a vaku is rendelkezni fog valamiféle “felokosítással” aminek ráadásul nagy eséllyel a plafonról/falról visszavert vakuzáshoz lesz köze.

Az én fantáziám itt megállt. Vajon hogyan lehet hasznosítani a mesterséges intelligenciát a vakuzásban? Netán az AI váltja idővel a TTL-t?

Jöhetnek a tippek a kommentek között.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..