MEGOSZTÁS

Lerántotta a leplet a Sony a legújabb zászlóshajó vakujáról a HVL-F60RM-ről. Úgy tűnik szintet lépnek a gyári rendszervakuk.

Az új vakuba immáron beépített rádiós vevő van (2.4GHz, értelemszerűen a Sony saját rendszere), vagyis kompatibilis a Sony ADI / P-TTL rendszerrel. Az F60RM kulcsszáma 60-as 200mm-es zoomállásban, merthogy a zoomfeje 20-200mm között állítható. Az elején LED lámpák találhatók videózáshoz, vagy AF segédfénynek, a fejet pedig -8 és 150 fok között lehet billenteni, illetve a Sony vakukra jellemző módon 90-fokban kifordítani, amikor portréállásban dolgozunk (Quick Shift Bounce). Ilyen esetben veritális kameraállásban is függőleges marad a rendszervaku.

Ami újdonság a régi modellhez képest, az az áttervezett, intuitív kezelőfelület (Ugye-ugye, a Canonnál is említettem már, hogy béna a régi GUI, úgy tűnik, most mindenki átáll valami másra, sőt a hátrabillenthető vakufej is egyre gyakoribb.). De nem is a kezelőfelület az igazi “brutalitás” ezzel a vakuval kapcsolatban, hanem a teljesítménye. Alaphangon 1.7s a vaku maximális újratöltési ideje, külső elemtartóval ez leredukálható 0.6s-ra. A gyártó konkrétan High Speed Continuous Flash címen reklámozza a vakut, és a promovideó alapján egy gyors kamerasorozatot le tud követni az F60RM, ráadásul a túlmelegedésre is odafigyeltek, specifikáció szerint négyszer jobban bírja a hőterhelést, mint elődje. Alapesetben 220 villanást tud egy adag Ni-Mh akkuval, külső elemtartóval pedig 660-at. Jeeez…mi lesz, ha ezek egyszer li-ion akkus vakut kezdenek el gyártani…?

Meg is kérik az árát a cuccnak, 600 dollárért vesztegetik, ha a polcokra kerül. Itthon ez tuti átlépi a 200ezret.

Egy oldalon azt olvastam, hogy a kompatibilis kamerák a következők: a6500, a7R II, a7S II, a7R III, a9 és a99 II.

Érdemes megnézni a videót, ebből, és a Canon új vakujából is kisejlik, hogy kezdenek észbe kapni a kameragyártók, hogy Kína már jócskán a fejükre nőtt, és elindult a szintlépés, az innováció, hogy valami olyat mutassanak, ami Kínában még nincs.

Csak így tovább!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..