MEGOSZTÁS

Az Elinchrom ELB 500 aszimmetrikus vakuerő állítással, IGBT áramkörrel és TTL+HSS funkciókkal kerül piacra.

Az Elinchrom bejelentette az ELB 500 nevű termékét, melybe IGBT (a rendszervakukhoz hasonló) áramkör került, és tud TTL-t is. Az akkumulátoros vaku generátorán két vaku csatlakozására van hely, melyeket külön-külön állíthatunk (asymmetric power control).

A vaku támogatja a HSS gyorsszinkront úgy, hogy nincs szükség külön vakufejre, ha választani akarunk a színhűség vs. sebesség között, ez pedig az IGBT technológiának köszönhető a gyártó szerint. A szett beállítófényt is kapott, mely 14W-os LED, a leghosszabb feltöltési idő pedig 2mp.

A Godox AD600 Pro-tól eltérően az ELB 500 nem fejgenerátoros, így a lényegesen kisebb és könnyebb vakufej rögzítéshez nincs szükség annyira komoly vakuállványra.

Az Elinchrom is kínálja már azt a funkciót ebben a termékben, mellyel a fotózást TTL-ben kezdhetjük, majd az használt vakuerőt átkonvertállhatjuk manuál beállításra a további finomhangoláshoz. Míg a Godoxnál ezt a funkciót TCM-nek, addig Elinchromnál “Manual Lock”-nak hívják.

Az ELB 500 TTL-be beépített vevőt raktak, ami nem csak az Elinchrom Skyport Plus HS-sel kompatibilis (melynek neve mostantól Elinchrom Transmitter Pro lesz), hanem a Phottix Odin II-vel is.

A vaku 1900 dollárért lesz kapható egy fejjel, dupla kitben pedig 2124 dollárért.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..