MEGOSZTÁS

Az alábbi videóban az Adorama embere bemutatja, hogy mi a vakufóliázás helyes útja, hogy minél mélyebb, telítettebb színeket kapjunk.

Imádom a fóliázást és rengetegszer használom. Szeretem akkor is, ha általa össze tudom hangolni a környezeti fény színét a vakufénnyel, így “észrevétlenül” vakuzhatok. De szeretem az effektfóliákat is használni, ami adhat némi pluszt egy alapból snassz képnek. David Bergman az alábbi videóban bemutatja, elmagyarázza, hogy mire kell figyelni, ha fóliát teszünk a vakunkra.

  1. Figyeljünk arra, hogy a fólia teljesen fedje be a vaku reflektorát (olcsóbb kínai színfóliáknál ügyeljünk arra, hogy ne érjen hozzá, különben pár használat után ráég, és megszínezi azt). Ha kiszökik a fehér fény, kevésbé lesznek telítettek a fólia színei.
  2. Figyeljünk arra is, hogy az expozíció hatással van a színek telítettségére. Ha alulexponáljuk a fóliás vaku fényét, sokkal vibrálóbb lesz az eredmény. -2-3 FÉ alexpóról is beszélhetünk akár.
  3. Ügyeljünk rá, hogy más vakuk fénye ne érje a fóliázott vaku által megvilágított területet, különben keverjük a színes fényt a fehér fénnyel, kifakítva ezzel a színeket. Különösen kell figyelni erre, ha a témánkat fehér vakuval világítjuk, a hátteret pedig fóliás vakuval. Ilyen esetben használjunk méhsejtrácsot, vagy tegyük jó közel a vakut a modellhez, így a háttérig már kellőképpen leesik a fénye. Vagy csak simán – ha van hely – kérjük meg a modellt, hogy távolodjon el minél inkább a háttértől.

Nincs még fóliakészleted? Mi ezt ajánljuk: Godox CF-07 fólia kit

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..