MEGOSZTÁS

A MIOPS fényképezőgép-kioldó gyártó egy új terméket mutatott be, a Splash-t, ami lényegesen megkönnyíti a vízcsepp fotózást.

A MIOPS Splash nem csak egy kamera- és vakukioldó, hanem egyben “vízcsepp adagoló” is, így teljesen kontrollált módon fotózhatunk stúdiókörülmények között vízcseppeket, csobbanásokat.

A Splash egy kis bluetooth vezérlésű kütyü, melyhez tartozik egy általa kontrollált csepegtető modul is. Nem csak egy cseppet tud ugye küldeni, hanem többet is, így kreatívkodhatunk a két (vagy több?) vízcsepp közti időkésleltetéssel. A telefonunkról vezérelhetjük az egész rendszert, és a kütyü egyszerre képes kioldani a kamerát és a vakut is a kontrollált csepegtetés mellett, így játszi könnyedség lesz a miniatűr fröccsenéseket fotózni, ugyanis állványra téve a vízcseppek mindig ugyanoda érkeznek, a kamera pedig mindig a megfelelő időpontban fog exponálni.

Nincs több félresikerült próbálkozás, csak a világítással kell törődnünk. Ne feledjük, hogy az ilyen jellegű fotókhoz meglehetősen gyors villanási idejű vakuk szükségesek, különben bemozdulnak a vízcseppek a képen. Emiatt IGBT áramkörös vakut ajánlunk (rendszervakuk és akkumulátoros stúdióvakuk), ezeket is a minimum vakuerő környékére leszabályozva, hogy kellően gyors legyen a villanás.

A cucc ráadásul nem is drága, 79 dollárért vesztegetik.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..