MEGOSZTÁS

Régi dilemmával foglalkozott az Fstoppers szerzője. Fotósok a kezdetektől vitatkoznak azon, hogy jó-e vagy sem a Profoto megoldása a villanócsőre?

A Profoto vakuk közül azt hiszem az összes verzió süllyesztett villanócsővel rendelkezik, emiatt nem szórják minden irányba a fényt, hanem egy rendszervakuhoz kissé hasonló módon csak előrefelé. A Profoto ellenzői azt szokták mondani, hogy ez nem jó, mert nem tölti meg olyan szépen fénnyel a nagyobb fényformálókat, mint egy csupasz villanócső. Cserébe mondjuk több Profoto vaku fókuszálható is, de most nem erről beszélünk.

Forrás: Rob Hall Photography

Hanem arról, illetve az Fstoppers szerzője, Patrick Hall arról beszél, hogy valóban számít-e mindez? Úgy tudja leellenőrizni, hogy a Profoto gyárt diffúz burát is a vakuira, így az alábbi videóban láthatunk fotókat a burával és a sima üveglappal is.

Azon mondjuk meglepődtem, hogy egy ilyen nívós gyártónál ilyen komoly színhőmérséklet különbség van a két üvegburkolat között, pedig mindkettőt ők gyártják…

Ti láttok különbséget? Ha igen, vajon van jelentősége?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..