MEGOSZTÁS

A két YouTube vlogger összemérte a vakufényt és a természetes fényt azonos körülmények között.

A természetes fény prefereált lett, mióta a digitális szenzorok egyre jobbak lettek, de állandó a vita arról, hogy melyik a jobb? A természetes fény, vagy a teljes mértékben a fotós által kotrollált mesterséges fény?

Manny Ortiz és Jessica Kobeissi csináltak egy próbát. Ugyanazon a helyen ugyanazt a modellt fotózták nagyjából hasonló beállításokban. Martin vakufényt használt, Jessica pedig természetes fényt. Hogy melyik eredmény a jobb, döntsétek el Ti, mert mi nem foglalnánk állást ebben a kérdésben. Mindkettőnek megvan a maga helye és követőtábora. A természetes fény nevében is ott van a lényeg: természetes. Közelebb áll ahhoz, amit a szemünkkel látnánk. A vakufénnyel pedig csillivilli reklámfotós hatást is el lehet érni akár.

1 hozzászólás

  1. Igazából úgy lenne jó a teszt, ha 1 fotós csinálná végig a két feladatot. A vakus képek nekem jobban tetszenek, vannak színei, mélysége.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..