MEGOSZTÁS

Bemutatták az ORLIT Rover RT TTL 300Ws akkus vakut TTL + HSS-sel. Ami egy Jinbei vaku és erről még nem is szóltunk itt a blogon.

Az Orlit az amerikai Adorama saját brandje, beszállítójuk azonban a kínai Jinbei. A cég most mutatta be az Orlit Rover RT TTL vakujukat, ennek apropóján utánanéztem, hogy ez mely Jinbei típusnak felel meg. Ez pedig nem más, mint a Mars 3 TTL, és az utánajárás során kiderült, hogy ez a típus nem is lett még említve itt a vaku.hu-n.

Némi különbséget azért látok a Jinbei és a Rover feje között, legfőképpen azt, hogy a Mars 3 feje nem Bowens bajonettes.

Ez a vaku egy külső akku + villanófej felállás, ami azért pozitív, mert maga a fej alig több mint fél kilogram, ráadásul (az Orlit) Bowens bajonettes. Az akkupack pedig 2 kilós. Mindezt egy 1.8m-es vezeték köti össze, tehát tehetjük földre, vagy akaszthatjuk állványra vagy vállra.

A vaku TTL és Manuál módban tud működni, és kapunk HSS gyorsszinkront + 2. redőny szinkront. Újratöltési ideje max 1.3mp és egy feltöltéssel max erőn 300-at tud villanni. A fej 10W-os modellfényt kapott, ami max sötétben használható. Egészen hihetetlen hogy a 600 grammos fejbe még aktív hűtés is került (ahogy az akkupakkba is).

A vakuerő 1/1 – 1/256 között állítható tizedenként, villanási ideje átlagos (1/800s – 1/19000s t0.5).

A rádiós kioldó nagy okosság a Jinbeitől: a Canon verzió egyszerre támogatja a Canon RT szabványt és a Jinbei saját 2.4GHZ-es szabványát, így Canon vagy Yongnuo RT vakukkal együtt használhatjuk ezt a stúdióvakut. A többi márka (Nikon és Sony) pedig a Jinbei saját szabványát használja.

A vakukat 3 csoportba tehetjük, és még appon keresztül is van lehetőség vezérelni a rendszert. Jelenleg csak iOS, de hamarosan lesz Android verzió is.

A Jinbei Mars 3 a legkisebb ilyen kategóriájú vaku a Jinbei kínálatában, őt követi hamarosan a Jinbei Mars 8 és Mars 12, amiről már írtunk nemrégiben.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..