MEGOSZTÁS

A Godox ismét tanúbizonyságát adta, hogy innovációban igencsak erősek. Az egyébként is különleges és sokrétű AD200-at vitték tovább egy új kiegészítővel.

A Godox XP-200 (amit jelenleg még csak Flashpoint néven lehet megtalálni az Adorama saját márkájaként, amit a Godox gyárt, de bizonyára hamarosan Godoxként is kapható lesz, így nálunk is bekerül a webshopba) egy hosszabbító vezeték, melynek segítségével az AD200 villanófejét külön használhatjuk a vakuháztól (elektronikától, akkumulátortól), tehát mindentől, ami plusz súlyt jelent, és ami olykor nemkívánatos.

A vezeték ránézésre 1.8m körüli, így egy kézben tartott állványrúd, vagy egy egyszerűbb, kisebb teherbírású boom állvány esetén csak az aprócska fejet és a fényformálót kell tartani, nem az egész vakut, ami kicsi és könnyű ugyan a teljesítményéhez képest, de azért még mindig nehezebb, mint egy rendszervaku…és hát sokszor még egy rendszervakut is nehéz tartani rúdon huzamosabb ideig, ha nem izmos az asszisztensünk.

A vezeték végén lévő foglalat – amire az AD200 levehető fejét csatlakoztatjuk – billenthető, így szükség esetén akár a kamerán is használhatjuk, de nem úgy, hogy a vakupapucsba tesszük, mert az XP-200 talpán nincs érintkező. Ha így akarjuk használni, akkor vaku-keret kell a kamerára, az tartja a vakut a kamera mellett vagy fölött, és a kamera vakupapucsába pedig a rádiós kioldót helyezzük. Esetleg egy X1-T kioldóval tudjuk még ezt kivitelezni keret nélkül.

Vicces egyébként, hogy az Adorama oldalán tegnap még szerepelt egy olyan fotó, ahol egy kamera vakupapucsába volt téve a dönthető fej, de mára leszedték, gondolom ott is rájöttek, hogy az úgy nem működőképes, hiszen érintkező híján a vakupapucs nem fogja kioldani a rajta lévő vakut, rádiós kioldót meg nem használhatunk, hiszen nincs hova tenni, a vakupapucsot ilyen esetben foglalja az XP-200 fej. Mindenesetre nekünk, akik tegnap észrevettük ezt a terméket az Adorama kínálatában, legalább fél órárányi beszédtémát szolgáltattak ezzel a kis bakival, ment a brainstorming rendesen, hogy “ezt hogy…?”. 🙂

Az XP-200-zal méginkább szimpatikus és széleskörű szolgáltatásokat nyújtó vaku lett a Godox AD200.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..