MEGOSZTÁS

A Leica a napokban bemutatta saját vakuvezérlőjét, illetve egy új rádiós vevővel ellátott vakumodelljét, tehát végre alakul a Leica vakurendszer. 

Az új rádiós kioldó neve Leica SF C1, három vakucsoportot tud kezelni 7 csatornán TTL-el és, és így néz ki:

Ehhez tartozik az új vaku is, mely fura szerzet lett kissé. Kulcsszáma 60-as, zoomfeje 24-200mm között állítható és van beépített LED lámpája. Az új kioldó mellett így néz ki:

Eddig egy helyes kis mirrorless vakunak tűnik, mely 2.4GHz-es rádiófrekin kommunikál a vezérlővel. A kezelőfelülete is hasonló a vezérlőhöz.

Az érdekesség akkor jön, amikor meglátjuk profilból. Ezt hogy…? 😀

Talán nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy mind a rádiós kioldó, mind pedig az új vaku nem valódi Leica termék, hanem átcímkézett Nissin cuccok. Az SF C1 teljes egészében megegyezik a Nissin Air10s vezérlővel, az új vaku pedig nem más, mint a 2016-ban bemutatott Nissin i60A modell, csak Leica logóval…és közel dupla áron, a Nissin i60A ugyanis jelenleg 339 dollár, a Leica SF 60 pedig 595 dodó. Csak sajnos Nissin néven nem kapni Leica-kompatibilis modellt, ez itt a bibi.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..