MEGOSZTÁS

Megjelent a Godox LC500, a cég “innovatív fénykardja”.

Legalábbis ők azt mondják innovatív, de innovatív az az eredeti Westcott Ice Light volt, melyet a neves esküvői fotós, Jerry Ghionis közreműködésével fejlesztett ki az amerikai cégnél 2012-ben. Őket követte aztán a többi gyártó, többek közt a Yongnuo, melynek második generációs “fénykardját” hamarosan teszteljük itt a blogon. Lényegében utolsóként állt be a sorba a Godox a most bemutatott LC500-zal, mely egy változtatható színhőmérsékletű, több mint 500 LEDből álló világító bot (magyar neve továbbra sincs, ezért hívjuk fénykardnak), amit tarthatunk kézben is, de tehetünk állványra is, ekkor a Godox univerzális távirányítójával vezérelhetjük.

Színhőmérséklete 3200K és 5500K között állítható, és kapunk hozzá fényterelő feltétet is, ezáltal nagyon hasonlít az eredeti Ice Lightra. Teljesítménye 80W, 1200 lux, CRI és TLCI indexe 95+, ereje 10 és 100% között állítható. A fénybot tömege 760g, és persze beépített li-ion akkumulátorról működik.

Az ára egyelőre még nem ismert, az USA-ban 189 dollárért lehet előrendelni. A Mikrosatnál is felkerült már a webshopba, de ára még nincs.

A “fénykard” lényege, hogy erős fényű, mobilis, és különféleképpen tartva valamelyest szabályozni tudjuk az árnyékok kontúrját egy portré esetében. Ha a témánkkal párhuzamosan tartjuk akkor keményebb a fénye, “keresztben” tartva pedig lágyabb lesz. Persze nem minden ponton, lényeges szempont a témánk vertikális és horizontális kiterjedése, ugyanakkor egy portrénál egész jól használható.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..