MEGOSZTÁS

A Godox ma bemutatta az AD600PRO kistesóját, így mától hivatalos a 400Ws-os változat, ami annyira kompaktra sikeredett, hogy kb. akkora mint két összefogott AD200.

Első látszatra nagyon szuper lett a Godox AD400 PRO, mégpedig annak okán, hogy valóban nagyon picire sikeredett. A 600Ws-os változatnál sokkal kompaktabb méretű, hosszra alig nagyobb a “zsebvakuként” emlegetett AD200, csupán csak vastagabb nála. Ellenben nem olyan vastag, mint a 600-as, emiatt a méretcsökkentés áldozata lett a beépített Bowens S bajonett.

Ehhez a vakuhoz is lesz majd boom-villanófej, ha így használjuk, le lehet szedni az állványadaptert és a fogantyút, hogy ne legyen útban és még könnyebb, kisebb legyen a vaku.

Ha így nézzük, kár érte, de ha azt vesszük, hogy a Godox újratervezte ezzel a teljes Witstro szériát, akkor jobban megérthetjük a logikájukat. Korábban volt az AD180 és az AD360, melyek egy rendszervakura emlékeztető formát kaptak, csak jóval nagyobbak voltak annál, de Bowens-csatlakozású fényformálót csak komplett vakutartó adapterrel lehetett rájuk tenni.

Ezen kívül volt ugye az AD600, ami teljes értékű stúdióvakuként került a piacra.

Az új vakuk lényegében ezeket váltották, hasonló koncepcióval, csak sokkal modernebb és ésszerűbb kivitelben. Az AD180 helyett lett a “zsebvakuként” emlegetett Godox AD200. Az AD360 helyett pedig jön a most bemutatott Godox AD400 PRO. Az adapterezés módja a legkisebbnél nem változott, ugyanúgy a Godox S-Type vakutartó kell hozzá, de az AD400 PRO-nál kaptunk egy szuperebb megoldást, ami integrálható a vakufejbe és nem kell külön adapterrel küzdeni. Az AD600 PRO pedig továbbra is elég nagy ahhoz, hogy beépíett Bowens adaptert kapjon.

A vaku természetesen beépül a Godox X-System vakuvezérlő rendszerbe, így vezérelhetjük az XPro vagy az X1 rádiós kioldóval, vagy más Godox vakukkal, melyek képesek Master módban működni.

TTL vezérlés esetén csak a kioldónk kell márkafüggő legyen, maga a vaku kompatibilis az összes rendelkezésre álló TTL-rendszerrel.

Ami a jellemzőket illeti, természetsen itt is csúcsminőségű fény a cél, és a villámgyors működés. Max 1s az újratöltési ideje, 1/16-od erőn egy 12-képkockás sorozatot le tud követni. A beállítófénye 30W-os, egy töltéssel pedig 390-et tud villanni, de kapható lesz hozzá AC/DC adapter is. “Stable color” módban minimum és a maximum erő között max 75 Kelvin a különbség, normál módban max 200K.

Árról és elérhetőségről egyelőre nincs információ.

 

1 hozzászólás

  1. Csak az a kérdés, hogy hogyan lövik be az árát…. Ha 600 pro 1000 euros ára helyett lesz 950 euro akkor nem fognak nagyott tarolni vele….

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..