MEGOSZTÁS

Pár hete jelent meg a Godox köralakú, új vakufeje, ami még sokoldalúbbá teszi a kedvenc zsebvakut. Ez idő alatt újabb részletek derültek ki a kiegészítőcsaláddal kapcsolatban.

Igen “család” ugyanis ez nem csak egy új villanófej az AD200-hoz, hanem a mágneses csatlakozás miatt egy kiegészítőcsaládot kapunk jópár mágnesesen csatlakoztatható fényformálóval.

A termék neve egyébként hivatalosan Godox Witstro H200R, ez maga a villanófej, amit a barebulb- vagy a 35mm-es reflektoros fej helyett használhatunk.

A Godox ezzel gyakorlatilag kihúzta a Profoto A1 méregfogát, ugyanis a konkurens gyártó nagy előnye a kerek villanófej volt, ami szebb fényeffektet eredményez, mint a téglalap alakú reflektoros rendszervaku fejek. A kínaiak nem is voltak restek összehasonlítani az eredményt:

A felső sorban az AD200 fénymintázata balról jobbra a 35mm-es reflektoros fejjel (H200), a bare-bulb fejjel + minireflektorral (H200J) és az új H200R köralakú fejjel. Az alsó sorban a H200R fénye látható, mellette pedig “egy másik gyártó vakujának fénye”, aminek a formájából persze tisztán látszik, hogy ez a Profoto A1.

Felmerült a kérdés, hogy a kör alakú fejben milyen villanócső található, erre is választ kaphatunk. Ugyanolyan csavart, mint a bare-bulb fejben, csak oldalra elfordítva:

Az új H200R fej mágneses gyűrűjéhez immáron egy tucat új kiegészítő is elérhetővé vált, melyeket ráadásul egymásra is pakolhatunk. Hogy mikor van erre szükség? Mondjuk ha energiatakarékos kompakt fénycső világítás mellett szeretnénk észrevételnül vakuzni, akkor jó eséllyel kombinálni kell egy zöld fóliát és egy CTO-t, és erre pattinthatjuk még harmadikként/negyedikként a kívánt fényformálót attól függően, hogy spot-fényt akarunk-e (méhsejt, méhsejt+fényterelő, vagy snoot szűkítő), vagy szórt fényre van-e szükség (dóm-diffúzor, dóm+fényterelőlap).

Árakról és elérhetőségről egyelőre még csak annyit tudni, hogy az USA-ban 79 dollárért árulják magát a vakufejet, és 59 dollárért a fent látható komplett mágneses kiegészítőszettet, de kint is még csak előrendelés zajlik. Amint lesz erről infó, jelentkezünk.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..