MEGOSZTÁS

Urs és Karl ebben az epizódban egy csodaszép, texturált, részben mohával borított Buddhafejet világít be.

Az eljárás legfőbb szempontja az, hogy drámai világítást kapjon a szobor, ami kiemeli térbeliségét és megmutatja a durva texturát.

Elsőként két élfényt adnak softboxszal, ami eleve egy súrlófény lesz a szobron, megmutatva a kétoldalt a texturát. Ahhoz viszont, hogy a szobor frontoldalát megvilágítsák, kicsit trükközni kell. Ha csak simán ráfordítják a softboxot, a nagy szórt fény rögtön hazavágja a drámai világítást, ezért Urs a softboxot elfordítja. Ezzel azt éri el, hogy a szobor szemszögéből a softbox vékony stripbox-szerű lesz, finomabb lesz a fénye és átmenetet képez a fény szélein. Ezzel a módszerrel az arc egy részét világítják csak meg, az orrnál kialakuló sötét árnyékot pedig egy tükörrel gyengítik.

Mivel a kamera erős ellenfénnyel fotóz, így egy keretet raknak az optika elé, hogy elkerüljék a zavaró becsillanást.

Érdemes a videót teljes képernyőn nagy felbontásban nézni, egyszerűen zseniális amikor a végén végigpásztázzák a képet. Micsoda finom részletek! 😍

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..