MEGOSZTÁS

Ha eddig nem lett volna tiszta, a sárkány, melynek neve Godox AD200, az alábbi négy fejjel érhető el.

Ebből kettő, a bare-bulb (csupasz villanócsövű), illetve a négyszögletű reflektoros fej gyárilag jár hozzá. A másik kettő, vagyis a LED-videólámpa fej, illetve az új kerek formájú reflektoros villanófej opcionálisan vásárolható hozzá (utóbbi hamarosan!).

Érdekel, hogy melyik mire alkalmas? Röviden elmondjuk:

Bare-bulb fej: a legjobb megoldás, ha fényformálókkal használjuk az AD200-at. A csupasz villanócső minden irányba szórja a fényt, ezáltal még a legnagyobb octoboxokat és parabolaernyőket is képes megtölteni egyenletes fénnyel. Ha sima fotóernyővel használjuk, akkor érdemes rá feltenni a tányérreflektort, ami külön kapható.

Négyszögletű reflektoros fej: önmagában, általános célra használható, fénye megegyezik egy bármilyen hagyományos rendszervaku fényéval, 35mm-es zoomállásban. Előnye, hogy fókuszálja a fényt, így egy ponton mérve jóval erősebb a fénye, mint a csupasz villanócsőnek. Az alján és a tetején egy-egy sor LED diódát is kapott, amivel néminemű munkafényt csiholhatunk ki belőle.

Köralakú reflektoros fej: önmagában, általános célra használható, fénye abban különbözik a rendszervakuktól, hogy nem négyszögletű, hanem kör formájú és a szélek felé finoman elfogy. Ezáltal tetszetősebb hatást, természetesebb fényt érhetünk el vele, akár háttérvilágításnál, akár egy portré megvilágításánál. További előnye, hogy mágneses a pereme, így fénymódosító feltétek egész garmadáját tehetjük rá.

LED fej: videózáshoz alkalmas, ekkor az AD200-ból állandófényű lámpa válik. Interjúkhoz, esküvőkhöz ideális.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..