MEGOSZTÁS

A Yongnuo új vakut mutatott be, az YN968C-t. Ha elveszítetted a fonalat, nem baj, kezedbe adjuk.

A Yongnuo csúcsvakui eddig úgy néztek ki, hogy Canon kompatibilitással a Canon-klón YN600EX-RT volt a toppon, illetve a Yongnuo saját tervezésű vakuja, a beépített LED-lámpás, midenfelé forgatható fejű YN968EX-RT. Mindkettő vaku a Canon-féle RT rádiós rendszert használja. A Yongnuonak van azonban saját TTL rádiós rendszere is, a 622-es, Canon kompatibilitással viszont ebben a rendszerben eddig csak az YN685 volt elérhető, ami csak Slave-ként tud működni, Masterként nem.

A 622-es rendszerben Master vaku csak a (beépített LEDes, “furafejű”) YN968N volt eddig, ami Nikonos. Logikus lépés, hiszen a Nikon-júzereknek a Canon-féle RT rendszer nem járható út.

Volt tehát itt egy kis űr, hogy valós piaci igény volt-e erre – pláne ennyi idő után – azt nem tudni, de a Yongnuo-féle 622-es TTL rendszerben eddig nem volt Canon-kompatibilis Master vaku. Hát most lett, itt a (beépített LEDes, “furafejű”) YN968 Canon-verziója, ami lényegében egy profi TTL vaku, beépített Yongnuo 622 adóval és vevővel…és fura LED-es fejjel.

Ez egyébként remek kis cucc, mi is kipróbáltuk, a YN968EX-RT tesztjét itt találjátok, ha pedig még mindig nem tiszta a Yongnuo line-upja, akkor az útmutatót itt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..