MEGOSZTÁS

A kínai Triopo lekoppintotta a Godox AD200 “zsebvakuját”, amit a Photokinán ki is állítottak.

A másolásra igencsak hajlamos kínai cég Triopo F1-200 nevű vakuját letagadhatatlanul a Godox AD200 “inspirálta”, hogy finoman szóljunk. Teljes koppintásnak nem nevezhetjük, mert bár első blikkre nagyon hasonlít, de részleteiben tekintve sok az eltérés. Jobban megnézve pedig épp a lényegét veszíti el a rendszer, ugyanis a Triopo vakuja csak beépített Fresnel-reflektoros villanófejet kapott. A fej nem cserélhető, szóval bare-bulb villanófej nincs hozzá, ahogy kör alakú, vagy LED fej sem. A Triopo csupán egy felcsatolható, mágneses fényformáló-adaptert fog kínálni hozzá.

Az egyszerűsítéseknek köszönhetően a Triopo vakuja bizonyára olcsóbb lesz, mint a Godoxé, de őszintén megmondjuk, nem ajánljuk a Triopo termékeit. Nem azért mert féltjük a saját bizniszünket, a Mikrosat is árult Triopot korábban, de az eladott vakuk döntő többsége végül a szervizünkben kötött ki. Szétszedés után szembesültünk vele, hogy műszakilag egy igazi kínai tákolmány a Triopo, így nem csoda, hogy hamar elromlanak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..