MEGOSZTÁS

Ha Godox XPro kioldót használasz, könnyen meglehet, hogy küzdesz az elemekkel…szó szerint, ugyanis elég könnyen lemerül. Ha szeretnéd tudni miért, olvass tovább.

Magam is Godox XPro kioldót használok, és megtapasztaltam azt, amit eddig azoktól hallottam, akiknek korábban ezt a kioldót ajánlottam: baromi gyorsan le tud merülni, sőt, ha frissen feltöltött Eneloop akksikat rakok bele, akkor is azt mutatja, hogy alig van benne szufla.

A Mikrosat Vakuszakija ma azonban felvilágosított, hogy miért van ez. A dolog pofonegyszerű, de mégsem gondoltam rá, ezért megvilágosodásomat meg is osztanám veletek.

A tölthető AA akkuk ugyanis csak 1.2V feszültségűek…

…és hát az XPro-nak ez nem elég. A Godox 1.5V-os hagyományos alkáli elemet javasol az XProba, ami ugye nagyobb felszültségű. A fene se gondolta volna, sose néztem, hogy a tölthető akkuk nem ilyen erősek. Két elem/akku esetén meg már ugye nem mindegy, hogy 2.4V-ról vagy 3V-ról beszélünk – a tölthető AA-akksi 20%-kal kisebb feszültséget képes leadni, mint a hagyományos AA alkáli elem. Ezért mutatja a kioldó, hogy le van merülve, és ezért nem bírja sokáig.

Sőt, az alacsonyabb feszültség még működési zavarokat is okozhat!

Hogy meddig bírja a Godox XPro kioldó a nem-tölthető AA elemmel, azt még nem kísérleteztem ki, de az biztos, hogy amint beleraktam a friss elemeket a kioldóba, rögtön teli töltöttséget jelzett a kioldó, amit azóta nem csinált, hogy megvettem. 😀

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..