MEGOSZTÁS

Egyre több gyártó kínál habkönnyű rendszervaku állványokat utazó fotósoknak.

Az első ilyen jellegű állvány a Manfrotto Nano volt, ennek a legfőbb erénye, hogy másként kell összecsukni, mint egy normál állványt, ezért kompakt méretű és könnyű is. Mindössze 1kg a tömege, terhelhetősége pedig 1.5kg.

Ezt követte a Nissin és a Phottix hasonló koncepcióval, de ők már nem általkodtak szénszálból csinálni az ilyen konstrukciójú állványaik középoszlopát, így további súlyt megspóroltak. A Phottix Padat Carbon 200 mindössze 980g, a hasonló Nissin LS-50C pedig egészen elképesztő, alig több mint fél kiló (545g). A terhelhetőség ugyanúgy megmaradt ezeknél az állványoknál 1.5kg-nak, tehát egy rendszervaku+kis fényformáló.

Nissin LS-50C karbon középoszloppal – 545 gramm

A Nissin azonban nem adta fel a harcot, hogy az övék legyen a világ legkönnyebb lámpaállványa, és a Photokinán belengették az LS-65C prototípust, aminek nem csak a középoszlopa, de a lábai is karbonból készülnek, így jó eséllyel fél kiló alá tudnak menni vele.

Nissin LS-65C prototípus balra, illetve a már kapható LS-50C jobbra

Ezek az állványok nem olcsók, cserébe a világ végére el lehet cipelni őket könnyű súlyuk révén.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..