MEGOSZTÁS

Karl Taylor és Urs Recher bemutatják, hogyan érdemes csiszolt/gravírozott mintával ellátott üveget fotózni gyorsan és egyszerűen úgy, hogy a csiszolt minta szinte leugorjon a pohárról.

Ehhez két vakura van szükség: egy softboxosra, ami az alapfényt biztosítja, megvilágítja az üveget, a környezetét stb. Ez azonban önmagában nem elég, hiszen a gravírozott minta az üvegen alig látható lesz általa. A minta láthatóvá tételéhez kemény fényre van szükségünk, amit a videóban nem is egy egyszerű snoottal oldanak meg, hanem egy optikai elemmel ellátott (értsd fókuszálható) szűkítővel. Ez már egy drága speciális dolog, cserébe nagyon precízen szabályozható. Földi halandóknak azonban megteszi egy méhsejtrácsos snoot is nagy eséllyel. Ez hátulról átvilágít az üvegen, kiemelve a mintát.

Innentől nincs más dolgunk, mint a két vaku erejével játszva beállítani egy balanszot a minta, és a környezet/pohár többi részének megvilágítása között. Így mi tudjuk szabályozni, hogy a minta a poháron mennyire legyen hangsúlyos. Ha túl sok fényt kap, akár még úgy is tűnhet, mintha fehér festékkel festették volna oda.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..